Antena 3 CNN Actualitate Mona Pivniceru, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor, ameninţată că va fi maltratată

Mona Pivniceru, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor, ameninţată că va fi maltratată

Mona Pivniceru, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor, ameninţată că va fi maltratată
14 Sep 2009   •   09:11

Problemele din magistratură par să nu se mai termine. Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru spune că a fost ameninţată că va fi maltratată şi i se va sparge casa. Asta chiar înainte de şedinţa CSM de săptămâna trecută.

Mesajul de ameninţare a venit pe site-ul Asociaţiei Magistraţilor din România, chiar cu câteva zile înainte de întâlnirea pe care aceasta a avut-o cu şeful statului, la Consiliul Superior al Magistraturii. Preşedintelui AMR i se transmitea că îi va fi spartă casa şi s-ar putea să fie maltratată.

Într-un interviu acordat ziariştilor de la Jurnalul Naţional, Pivniceru spune că nu a depus plângere, pentru că a considerat că mesajul a venit de la o persoană nervoasă.

Blocarea sistemului judiciar ar putea să-i coste pe toţi magistraţii. Sporurile acestora pe următoarele trei luni sunt sub semnul întrebării, au declarat surse guvernamentale pentru Evenimentul Zilei.

Ministerul nu are bani pentru plata sporurilor, iar banii trebuie găsiţi în altă parte. Însă, din cauza atitudinii nerezonabile a judecătorilor, problema sporurilor este încă în discuţie la nivel guvernamental.

De cealaltă parte, magistraţii continuă protestul şi au trimis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare deschisă, în care îi cer să medieze conflictul cu Guvernul. Semnatarii cer să fie făcută distincţie între lege şi magistraţi, pentru a se lămuri de ce sistemul judiciar nu mai este credibil. Preşedintele nu a dat încă un răspuns.

Antena 3



×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close