Antena 3 CNN Actualitate Monica Anisie, atac la adresa deputaților care au semnat moțiunea împotriva sa: 'Unde sunt cele 2,2 miliarde de lei promise acum doi ani pentru achiziţionarea de tablete?'

Monica Anisie, atac la adresa deputaților care au semnat moțiunea împotriva sa: 'Unde sunt cele 2,2 miliarde de lei promise acum doi ani pentru achiziţionarea de tablete?'

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, i-a atacat dur pe parlamentarii care au semnat moţiunea împotriva sa, pe care i-a întrebat "Câţi dintre dvs., pornind de la aproape nimic, aţi fi putut face atât cât am realizat eu într-un timp atât de scurt şi într-o situaţie atât de dificilă?”.

Monica Anisie, atac la adresa deputaților care au semnat moțiunea împotriva sa: 'Unde sunt cele 2,2 miliarde de lei promise acum doi ani pentru achiziţionarea de tablete?'
Sursa foto: Hepta
25 Mai 2020   •   17:56

"Dvs. puteţi să depuneţi câte moţiuni doriţi, dar nu îi scutiţi pe propriii miniştri care au gestionat cel mai mult şcoala românească în ultimii 30 de ani. (...) Aş fi putut să rezolv în 7 luni ce nu au reuşit miniştrii dvs în toţi aceşti ani de mandat? Apreciez dacă vă răspundeţi singuri, în tăcere", a afirmat Monica Anisie, la adresa deputaţilor PSD și Pro România, care au semnat moțiunea împotriva sa.

"Da, educaţia este esenţială, prioritară, stâlp de temelie pentru o naţiune puternică, sigură pe ea. Stimaţi parlamentari, am citit cu atenţie textul moţiunii, chiar dacă pare desprins dintr-o comedie, voi păstra decenţa şi voi răspunde cu seriozitate acuzaţiilor dvs”, a continuat Anisie.

"În situaţia specială de urgenţă în care ne-am aflat, ministerul pe care îl conduc a fost nevoit să ia aceleaşi măsuri pe care le-ar fi luat orice guvern responsabil. Cu un număr atât de mare de variabile era normal să manifest prudenţă în anunţarea acestora”, a mai spus ministrul.

Anisie a subliniat că măsurile luate în ultimele luni au fost "în concordanţă cu situaţia epidemiologică, pornind de la realităţile sistemului, un sistem care nu a fost pregătit pentru trecerea la învăţământul online”. Ea a acuzat că se vorbeşte de câtiva ani despre digitalizarea educaţiei, fără a se fi făcut paşi importanţi în acest sens.

"Câţi dintre dvs., pornind de la aproape nimic, aţi fi putut face atât cât am realizat eu într-un timp atât de scurt şi într-o situaţie atât de dificilă?. (...) Unde sunt cele 2,2 miliarde de lei promise acum doi ani pentru achiziţionarea de tablete pentru elevii români? Vă garantez că altele ar fi fost premisele de la care ar fi pornit învăţământul online dacă fiecare elev din România ar fi dispus de tabletele promise.”, a declarat Monica Anisie în Camera Deputaților.

 

 

×
Subiecte în articol: Monica Anisie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close