Antena 3 CNN Actualitate Monica Anisie: "Elevii care nu poartă mască riscă scăderea notei la purtare"

Monica Anisie: "Elevii care nu poartă mască riscă scăderea notei la purtare"

Elevii care îşi dau masca jos la şcoală riscă să aibă nota scăzută la purtare, pentru comportament neadecvat, a anunţat ministrul Educaţiei. Monica Anisie a precizat că există un statut al elevilor cu obligații și un regulament care include și măsuri pentru această perioadă.

Monica Anisie: "Elevii care nu poartă mască riscă scăderea notei la purtare"
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    03 Oct 2020   •   07:00

Monica Anisie a vorbit, vineri, despre sancţiunile pe care le riscă un elev care nu respectă măsurile impuse de autorităţi.

„În primul şi primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Ştim că având un comportament neadecvat în spaţiul şcolii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”, a spus ministrul Educaţiei, citat de Mediafax.

Monica Anisie a subliniat, însă, că este important ca fiecare profesor să le explice elevilor că nu trebuie să pună în pericol viaţa celor din jur.

Cu privire la cadrul legal de sancţionare a unor asemenea comportamente ale elevilor, ministrul a explicat că se are în vedere regulmentul deja existentîn şcoli. 

„Există în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unității de învățământ prevederi cu privire la sancționarea elevilor, de asemenea, în statutul elevului sunt prevăzute.

Dacă vă uitați la noul regulament sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare și funcționare a unității de învățământ", a spus Monica Anisie.

×
Subiecte în articol: Monica Anisie
Parteneri
Cod portocaliu de ninsori și viscol
x close