Antena 3 CNN Actualitate Moscova se confruntă cu cele mai puternice ninsori din ultimii 44 de ani

Moscova se confruntă cu cele mai puternice ninsori din ultimii 44 de ani

Moscova se confruntă cu cele mai puternice ninsori din ultimii 44 de ani
Sursa foto: ninsoare
22 Feb 2010   •   17:36

Moscova a fost afectată de ninsori puternice în ultimele zile, stratul de zăpadă ajungând luni în anumite locuri ale capitalei ruse la 63 de centimetri, potrivit site-ului Meteonovosti.ru, citat de AFP. Moscoviţii nu au mai fost martorii unui asemenea fenomen din 1966.

"În dimineaţa de 22 februarie, stratul de zăpadă din nord-estul Moscovei măsura 63 de centimetri, ceea ce înseamnă un record. Ultimul record de 62 de centimetri a fost înregistrat în 1966", conform site-ului.

"Potrivit ultimelor buletine meteorologice, de vineri până astăzi (luni) s-a aşternut un strat de 55,4 de centimetri de zăpadă, este un record. În ultimii ani, timpul ne-a menajat de astfel de ninsori", a declarat un oficial din cadrul administraţiei Moscovei, Andrei Ţibin.

Un număr de 17.000 de pluguri şi 8.000 de camioane au fost trimise în Moscova pentru a deszăpezi drumurile, a precizat Ţibin.

În ultimele 24 de ore, străzile capitalei ruse au fost curăţate de peste 400.000 de metri cubi de zăpadă, potrivit agenţiei RiaNovosti.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: ninsoare Moscova zapada Rusia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close