Antena 3 CNN Actualitate MS: Peste 500 de mii de doze de vaccin antigripal, retrase de pe piaţă. Campania de imunizare rămâne sistată

MS: Peste 500 de mii de doze de vaccin antigripal, retrase de pe piaţă. Campania de imunizare rămâne sistată

MS: Peste 500 de mii de doze de vaccin antigripal, retrase de pe piaţă. Campania de imunizare rămâne sistată
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Ian 2012   •   18:14

Peste 500 de mii de doze de vaccin antigripal vor fi retrase de pe piaţă, iar campania de imunizare rămâne sistată, persoanele care au fost deja vaccinate neavând probleme sau reacţii adverse, a declarat, joi, consilierul personal al ministrului Sănătăţii, Geza Molnar.

"Începând de vineri, atât Institutul Cantacuzino cât şi Autoritatea Naţională pentru Medicamente l-au sesizat pe ministrul Sănătăţii că, la 2 loturi de vaccin antigripal, sunt modificări de parametri. De aceea, împreună cu ministrul, am decis să stopăm campania de vaccinare pe 7 până la 10 zile, până ce se verfică toate loturile." a declarat Geza Molnar.

În total, din cele 18 loturi care au fost controlate, la 14 au fost găsite probleme, privind scăderea concentraţiei tulpinei B, una dintre cele trei componente ale vaccinului, a declarat Geza Molnar.

"Până vineri, urmează să verificăm şi cele patru loturi rămase şi, cu multă probabilitate, să retragem vaccinul de pe piaţă", a adăugat Geza Molnar.

Molnar a explicat că persoanele care s-au vaccinat în noiembrie şi decembrie nu au nicio problemă de sănătate, nici reacţii adverse, nefiind nici risc de deces.

Ministerul Sănătăţii a cumpărat de la Institutul Cantacuzino un milion de doze de vaccin pentru sezonul 2011-2012. Până în prezent s-a folosit pentru imunizarea populaţiei jumătate din cantitate.

 


×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close