Antena 3 CNN Actualitate Mureş. Şase persoane internate la spital, în urma unui scandal între două familii de romi

Mureş. Şase persoane internate la spital, în urma unui scandal între două familii de romi

Mureş. Şase persoane internate la spital, în urma unui scandal între două familii de romi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Mai 2012   •   12:38

Şase persoane, între care una în comă, au fost transportate, vineri seară, cu ambulanţele, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Târgu Mureş, după o altercaţie între două familii de romi din Crăciuneşti, în care s-au folosit bâte, dar şi o sabie, conform Mediafax.
   
Procurorul de caz Gigi Costea a declarat, sâmbătă, că Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a deschis un dosar de cercetare pentru tentativă de omor, după o altercaţie între două familii de romi din Crăciuneşti, în care s-au folosit bâte, dar şi o sabie.
   
Potrivit procurorului, scandalul a izbucnit între cele două familii de romi din Crăciuneşti, care locuiesc în imobile vecine, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi.
   
"În această altercaţie, izbucnită între cele două familii de romi, una dintre persoane, un bărbat, a suferit leziuni şi hematoame intracraniene care au necesitat o operaţie neurochirurgicală. S-au agresat cu bâte şi un obiect tăietor-înţepător de tipul sabiei. Şase persoane - patru bărbaţi şi două femei - au fost aduse la SMURD Târgu Mureş pentru investigaţii medicale", a spus Costea.
   
Medicul coordonator al SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat, la rândul său, că la Unitatea de Primire a Urgenţelor a SMURD din Târgu Mureş au ajuns, vineri seară, şase persoane, din care una în stare de comă profundă.
   
"La UPU au ajuns, pentru investigaţii, şase persoane - patru bărbaţi şi două femei, având vârste între 17 şi 45 de ani. Dintre acestea, un bărbat, de 45 de ani, era în comă profundă, fiind lovit cu bâta. A fost dus la Neurochirurgie, unde a fost operat. Toţi ceilalţi erau conştienţi, având plăgi tăiate la nivelul scalpului, cu sabia. Toţi au plecat la domiciliu. Unul, cu o plagă mică, mai recalcitrant, a plecat fără aviz medical. Una dintre femei a refuzat asistenţa medicală, sub semnătură. Avea contuzii uşoare, fără probleme deosebite. Cealaltă femeie a suferit o fractură de antebraţ stâng, care i-a fost imobilizat la Clinica de Ortopedie, fiind apoi lăsată să plece acasă", a declarat Boeriu.

×
Subiecte în articol: spital scandal familii romi SMURD mures
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close