Antena 3 CNN Actualitate Năstase - trimis în judecată de DNA

Năstase - trimis în judecată de DNA

Năstase - trimis în judecată de DNA
31 Mai 2007   •   15:02

Dosarul ?Mătuşa Tamara? a ajuns la final. Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată în această după amiază pe fostul prim-ministru Adrian Năstase şi pe fostul şef al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Ioan Melinescu. În timp ce Năstase va fi judecat pentru dare de mită, Melinescu va trebui să se apere în faţa acuzaţiei de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi luare de mită. Scandalul a plecat de la dispariţia de la Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor a dosarului în care inspectorii cercetau depunerea a 400.000 de dolari la o bancă, de către un apropiat al Danei Năstase. Banii erau depuşi în numele soţiei lui Adrian Năstase.

Reacţie Adrian Năstase:
Fostul premier a acuzat DNA că ?funcţionează în continuare ca poliţie politică?, calificând drept ?inadmisibilă? decizia prin care a fost trimis în judecată. Năstase a precizat pentru Mediafax că Hotărârea de Guvern prin care Ioan Melinescu a fost numit preşedinte al Oficiului este privită ca dare de mită, în condiţiile în care el nu l-a cunoscut până în acel moment.

Parchetul precizează că inspectorul care avea în lucru dosarul în cauză şi care urma să prezinte informaţiile a fost înlocuit din funcţie. Ulterior, în decembrie 2000, după ce a fost numit prim-ministru, Năstase a semnat o Hotărâre de Guvern prin care Melinescu a fost numit şef la Oficiu. Probatoriul a arătat că veniturile nu justificau suma de 400.000 de dolari ajunsă în contul Danei Năstase.

Dosarul ?Mătuşa Tamara? a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fostul premier a declarat însă agenţiei Rompres că dosarul întocmit de DNA se bazează doar pe denunţul lui Genică Boerică, iar numirea lui Melinescu a avut loc în condiţiile legii. Adrian Năstase a mai spus că DNA rămâne o instituţie care lucrează la comandă politică.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close