Antena 3 CNN Actualitate NATO înființează un grup de luptă de 1.000 de militari în România | Harta care arată desfășurarea forțelor NATO în Flancul Estic

NATO înființează un grup de luptă de 1.000 de militari în România | Harta care arată desfășurarea forțelor NATO în Flancul Estic

NATO a decis înființarea unor grupuri de luptă în mai multe țări ale Flancului Estic, printre care și România. 1.000 de militari vor constitui un grup de luptă al NATO în țara noastră, care a fost oficializat astăzi în cadrul summitului extraordinar. Pe teritoriul românesc se află în momentul de față 3.300 de militari din trupele aliate.

NATO înființează un grup de luptă de 1.000 de militari în România | Harta care arată desfășurarea forțelor NATO în Flancul Estic
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    24 Mar 2022   •   21:56

Potrivit datelor furnizate de NATO pe 21 martie 2022, pe Flancul Estic se află 40.000 de militari sub comanda directă a NATO, 100.000 de militari americani, 130 de aeronave în stare de alertă și 140 de nave maritime ale țărilor aliate.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anunțat înființarea a patru noi grupuri de luptă în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Alte patru grupuri de luptă NATO activează deja în Țările Baltice și în Polonia.

„În întreaga Europă sunt 10.000 de soldați americani care sprijină eforturile NATO și aliații europeni și-au consolidat și ei prezența. Avem 40.000 de soldați sub comanda directă NATO, mai ales pe Flancul Estic al Alianței, susținute de putere aeriană și navală majoră.

Am decis să resetăm postura de apărare și descurajare pe termen lung, pentru a face față noilor amenințări. (...) În aer vom desfășura mai multe avioane și vom întîri sistemul de apărare cu avioane și rachete.

Pe mare, vom avea grupuri de portavioane, submarine și un număr semnificativ de vase de luptă cu caracter permanent. Vom întări și apărarea cibernetică și vom îmbunătăți exercițiile cu accent pe apărarea comună și interoperabilitate.”, a transmis Jens Stoltenberg într-o conferință de presă la sediul NATO din Bruxelles, după summit-ul extraordinar al Alianței.

 

×
Subiecte în articol: NATO militari Jens Stoltenberg
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close