Antena 3 CNN Actualitate NATO trimite trupe în România dacă Rusia atacă Ucraina

NATO trimite trupe în România dacă Rusia atacă Ucraina

NATO va trimite trupe în România dacă Rusia va ataca Ucraina iar Casa Albă avertizează, de asemenea, că situația este extrem de periculoasă.

NATO trimite trupe în România dacă Rusia atacă Ucraina
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Georgiana Adam    |    19 Ian 2022   •   07:45

Acțiunea Kremlinului de a trimite cea mai avansată tehnologie de care dispune, inclusiv tancuri de luptă, lansatoare și sisteme de rachete balistice din estul îndepărtat al țării spre granițele sale de vest stârnește îngrijorarea Occidentului.

În plus, potrivit unor observatori independenți, Moscova a început evacuarea unei părți a personalului diplomatic din Kiev. Ministrul german de Externe aflat în vizită la Moscova încearcă să convingă Kremlinul să reducă presiunile militare asupra Ucrainei. 

Șeful diplomației americane, Anthony Blinken, va face astăzi o vizită la Kiev unde va discuta cu președintele Zelensky  și cu ministrul de Externe. 

Sute de tancuri și echipamente de război sunt mutate din Orientul Extrem al Rusiei către granița cu Ucraina. Mai mult, Rusia și Belarus organizează exerciții militare comune care să contracareze forțele occidentale. 

Acum, militarii ruși așteaptă noi ordine din partea lui Vladimir Putin în taberele de la marginea graniței ruso-ucrainene și în Crimeea, peninsula ucraineană ocupată de Rusia.

Norvegia a avertizat că Moscova intensifică operațiunile hibride, cum ar fi atacurile hibride, atacurile cibernetice și bruiajul de semnal în Insula Scandinavă, într-un moment de tensiuni pe flancul estic al NATO

Mai multe drone au fost văzute deasupra centralelor nucleare, aeroportului și Palatului Regal din Suedia. Serviciile Secrete au deschis o investigație. 

Între timp, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a anunțat luni, în Parlamentul de la Londra, un acord ce cuprinde furnizarea unor echipamente militare Ucrainei pentru a-şi spori ''capacitatea defensivă''. 

Conform sursei citate, aceste echipamente includ ''sisteme de armament ușor antitanc'', cu rază scurtă de acțiune şi o utilitate ''clar defensivă''.

Și canadienii au trimis un mic contingent de operator din Forțele Speciale, pe fondul creșterii tensiunilor dintre NATO și Rusia. 

 

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close