Antena 3 CNN Actualitate Neglijenţă fatală. O femeie a murit, după ce a fost plimbată trei zile prin spitale

Neglijenţă fatală. O femeie a murit, după ce a fost plimbată trei zile prin spitale

Neglijenţă fatală. O femeie a murit, după ce a fost plimbată trei zile prin spitale
Sursa foto: Spital
09 Ian 2010   •   10:21

Într-o profesie în care şi o secundă face diferenţa între viaţă şi moarte, indiferenţa ucide oameni. Vorbim de breasla medicilor şi despre un caz al cărui deznodământ a fost tragic. O femeie din Giurgiu a fost plimbată timp de trei zile între spitale fără ca cineva să îi pună un diagnositic. Iar în drumul ei a ajuns la un spital judeţean, un cabinet particular şi la medicul de familie. În cele din urmă femeia a murit.

Femeia avea 59 de ani şi locuia în Giurgiu. În urmă cu trei zile a început să acuze dureri foarte puternice în gât şi piept. Văzând că starea se înrăutăţeşte, joi dimineaţă a mers la spitalul din Giurgiu. Surpriză însă, medicul internist care a consultat-o a trimis-o acasă spunându-i că nu are o problemă gravă. I-a recomandat totuşi să ia pastile şi să meargă la un medic ORL-ist. De internare nici nu putea fi vorba. Doctorii au invocat lipsa locurilor în spitalele din Giurgiu.

Vineri, femeia a mers din nou la Spitalul din Giurgiu şi de data acesta medicul de gardă a trimis-o la o clinică ORL din Capitală. Pacienta s-a urcat în maşina fiului şi a pornit spre spitalul Colţea. În urma investigaţiilor medicii au constatat că nu are nici o problemă legata de ORL şi i-au recomandat să meargă înapoi la Spitalul Judeţean din Giurgiu. Femeia s-a întors, iar în urma unei radiografii a reieşit că are o problemă la plămânul stâng.

De la spital, femeia a luat drumul unui cabinet particular. Acesta era închis însă. A urmat un drum la medicul de familie pentru a obţine bilet de trimitere către un spital din Bucureşti. Fiul femeii a intrat a luat hârtia, însă când s-a întors la maşină mama lui era era inconştientă. După opt ore de chin trupul femeii slăbit de atâta alergătură a cedat.

Purtatoarea de cuvânt de la serviciul de ambulanţă Giurgiu, Rodica Cărăbaş a declarat că la sosirea ambulanţei femeia ar fi fost deja moartă. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Giurgiu respinge acuzaţiile şi afirmă că medicii au procedat corect. Totuşi Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu a declanşat o anchetă pentru a se afla exact circumstanţele care au dus la decesul bolnavei.



Antena 3

×
Subiecte în articol: spital
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close