Antena 3 CNN Actualitate Negocieri eşuate la Educaţie. Sindicaliştii, nemulţumiţi de lipsa plăţilor compensatorii pentru disponibilizaţi

Negocieri eşuate la Educaţie. Sindicaliştii, nemulţumiţi de lipsa plăţilor compensatorii pentru disponibilizaţi

Negocieri eşuate la Educaţie. Sindicaliştii, nemulţumiţi de lipsa plăţilor compensatorii pentru disponibilizaţi
Sursa foto: educatie
20 Ian 2010   •   22:07

Reprezentanţii Federaţiei Educaţiei Naţionale au ieşit de la discuţiile cu Minsiterul Educaţiei, nemulţumiţi că nu există nicio strategie privind disponibilizarea a 15.000 de cadre didactice. Concret aceştia contestă faptul că nu sunt prevăzute plăţi compensatorii. De asemenea, sindicaliştii ameninţă şi cu protestele, dacă ministerul continuă să susţină aceste măsuri.

Lipsa unui program de protecţie socială pentru angajaţii din învăţământ care urmează să fie disponibilizaţi îi nemulţumeşte profund pe sindicalişti. Cei de la Federaţia Educaţiei Naţionale s-au retras de la discuţiile cu ministetul Educaţiei.

Încă de săptămâna trecută, FEN a cerut ministrului Educaţiei Daniel Funeriu să pregătească un proiect de ordonanţă de urgenţă care să prevadă asigurarea de salarii compensatorii pentru cei disponibilizaţi. Problema va fi luată în discuţie la minister.

Pe de altă parte, unii sindicaliştii spun că nu exclud varianta protestelor.

Reprezentanţii ministerului susţin în continuare că nu este vorba de o concediere colectivă, şi că reducerile care vor fi făcute nu vor afecta calitatea învăţământului.

Ordonanţa de urgenţă 114 prevede disponibilizarea a 15,000 de cadre din învăţământ de la 1 septembrie 2010.

Antena 3

×
Subiecte în articol: sindicalisti educatie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close