Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru: Nu există un blocaj la ATI. România aşteaptă sosirea a 1 milion de teste

Nelu Tătaru: Nu există un blocaj la ATI. România aşteaptă sosirea a 1 milion de teste

Nelu Tătaru a declarat, duminică, la Iași, că nu există un blocaj în secțiile de terapie intensivă şi că a fost un an de „modernizare forțată” în spitale. Ministrul Sănătăţii a anunţat, de asemenea, că aşteptăm sosirea în ţară a unui milion de teste. 

Nelu Tătaru:  Nu există un blocaj la ATI. România aşteaptă sosirea a 1 milion de teste
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    01 Noi 2020   •   15:10

„Sunt anumite zone în care avem o creștere a cazurilor în terapie intensivă. În general Bucureștiul se confruntă în acest moment cu creșterea numărului de cazuri în terapie intensivă. Acolo unde cazurile depășesc, merg către județele limitrofe unde sunt locuri libere pe terapie intensivă”, a declarat ministrul, citat de Mediafax, precizând că de „dirijarea” cazurilor către spitalele cu locuri libere se ocupă Comitetul Național pentru Coordonarea Intervenției.

Extensia spitalelor se va face în măsura în care va fi nevoie de paturi, a mai adăugat ministrul.

Întrebat câte paturi de ATI a cumpărat România de la începutul pandemiei, ministrul a răspuns: „Dacă vă spun că noi am plecat cu 740 de paturi suport Covid complet dotate. Suntem la 1250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1500. Avem cu 75% mai mult decât am avut. A fost un an de modernizare forțată, de organizare impusă de situație, în același timp un an în care cred că trebuie să mergem spre normalizare”.

1 milion de teste şi nici vorbă de lockdown

Nelu Tătaru a anunțat și că săptămâna viitoare ajung în țară 43.000 de noi teste, iar apoi vor mai veni încă un milion de teste.

Întrebat despre un eventual lockdown, ministrul a spus că această variantă nu e luată în calcul acum: „Luăm în calcul respectarea unor reguli și aplicarea de restricții acolo unde se impune, cât mai devreme posibil”.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.264.304  teste. Dintre acestea, 21.423 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 12.014 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.409 la cerere.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru Iași
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close