Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru: Vaccinul anti-COVID va fi gratuit și nu va fi obligatoriu

Nelu Tătaru: Vaccinul anti-COVID va fi gratuit și nu va fi obligatoriu

Vaccinarea anti-COVID va fi gratuită și nu va fi obligatorie. Este anunțul făcut de ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru: Vaccinul anti-COVID va fi gratuit și nu va fi obligatoriu
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    26 Noi 2020   •   08:10

Nelu Tătaru declară că, din fiecare tranșă de vaccinuri livrată Uniunii Europene, România va primi aproximativ 4,6% din producția lunară. 

Vaccinul este singura șansă pentru limitarea și eradicarea pandemiei, a declarat Nelu Tătaru într-o emisiune televizată. 

Trebuie să înțelegem! Vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar și este gratuit. Noi sperăm ca în ianuarie să putem avea prima tranșă și să putem vaccina prima categorie, și anume personalul din unitățile sanitare publice și private, în jur de 550.000. 

”(Persoanele n.red.) fără comorbidități, peste 18 ani, sunt cele care vor primi acest vaccin din martie, aprilie. 

Primul set de vaccinuri anti-COVID va ajunge în România în 2021

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, în conferință de presă, că primul set de vaccinuri împotriva coronavirusului vor ajunge în România la începutul anului 2021.

Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european și, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condițiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin, în funcție de numărul de doze disponibile ele vor ajunge și la noi.

Împărțirea întregului număr de doze care se livrează la un moment dat se face proporțional cu populația din fiecare țară și atunci în măsura în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă, UE se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă”, a spus Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, în România primul set de vaccin împotriva COVID-19 va ajunge la începutul anului viitor, cel mai probabil.

La noi este foarte probabil ca primul set, cel cu care va fi vaccinat în esență personalul medical, să ajungă la începutul anului viitor”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru vaccin Klaus Iohannis
Parteneri
Munca de acasă, avizată pentru angații cu copii de până în 8 ani!
x close