Nemulţumiţi de nepăsarea autorităţilor, sucevenii şi-au făcut singuri un pod

09 Feb 2009   •   20:43
Nemulţumiţi de nepăsarea autorităţilor, sucevenii şi-au făcut singuri un pod 

pod suceava

Nemulţumiţi de nepăsarea autorităţilor, care au întârziat să le repare un pod distrus, localnicii din comuna suceveană Marginea au hotărât să rezolve singuri problema.
Astfe, podul rutier de de un drum naţional- DN 2E a fost distrus în urma inundaţiilor din vara anului trecut şi nu a fost reparat în tot acest interval. Drept urmare, ei au construit un pod din lemn.
Drumul face legătura între celebrele mănăstiri din nord - Voroneţ, Putna, Moldoviţa şi Suceviţa, iar din iulie 2008, circulaţia se desfăşoară, în comuna Marginea, pe rute ocolitoare, pe trasee comunale, pietruite, care nu au mai fost întreţinute, iar localnicii sunt îngrijoraţi pentru stabilitatea locuinţelor lor, aceste drumuri nefiind construite pentru trafic greu, scrie Gândul.
Deşi sătenii au ameninţat iniţial cu acţiuni de protest, în cele din urmă au hotărât să profite de experienţa lor de dulgheri. Sâmbătă, peste 200 de persoane au participat la inaugurare.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că este "extrem de supărat" pe Compania de Autostrăzi şi Drumuri Nationale, pentru stadiul lucrărilor de la la podul ?oficial? din Marginea.
Foto: Monitorul de Suceava
Antena3.ro

x close