Antena 3 CNN Actualitate Ce-i transmite premierul Nicolae Ciucă lui George Simion după scandalul din Parlament

Ce-i transmite premierul Nicolae Ciucă lui George Simion după scandalul din Parlament

Premierul Nicolae Ciucă dezaprobă actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul României.

Ce-i transmite premierul Nicolae Ciucă lui George Simion după scandalul din Parlament
Sursa foto: Hepta/ Inquam Photos
de Gabriel Dano    |    07 Feb 2022   •   21:34

"Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violență, mult dincolo de limitele libere exprimări ale unei opinii politice.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă face un apel la decență și  responsabilitate, pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România și le-a asumat", e mesajul transmis, luni seară, de Guvern.

Virgil Popescu, luat de gât de George Simion la tribuna Parlamentului: "Ești un hoț/ Ești un prost!"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat, luni, chiar la tribuna Parlamentului, de liderul AUR, George Simion, în timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva sa.

"Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?", a fost replica lui Virgil Popescu la care George Simion a avut o izbucnire violentă, într-un episod fără precedent în plenul Parlamentului.

George Simion i-a strigat în față, de mai multe ori, ministrului Popescu, "ești un hoț ", care, la rândul său, l-a făcut prost pe liderul AUR.

În urma incidentului, ședința de plen în care se dezbătea moțiunea de cenzură depusă împotriva ministrului Energiei a fost suspendată.

"Este pentru prima dată în istoria perlamentarismului când un ministru sau un vorbitor, în timp ce își ține discursul, este agresat fizic. În aceste condiții eu nu pot să continui ședința. Convoc ședința Biroului Permanent. Declar ședința închisă", a fost anunțul din Parlament care a urmat episodului halucinant.

Reacția lui George Simion, după ce a fost acuzat că l-a agresat pe ministrul Virgil Popescu

Co-președintele AUR George Simion și-a explicat gestul după ce l-a intimidat și îmbrâncit, luni, de la tribuna Parlamentului, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timp ce acesta susținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva sa.

"Nu m-a deranjat. El este un hoț și e vinovat pentru facturile românilor. Am fost la el să-i spun că e un hoț, pentru că este un hoț. Omul acesta e vinovat pentru facturi... Nu e nicio agresiune, pentru că nu i-am făcut nimic. Am pus mâna pe el...

M-a deranjat faptul că e un hoț și vorbesc în numele a milioane de români care sunt deranjați de facturile pe care le primesc", a spus George Simion.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă George Simion
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close