Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă anunță un nou program de creștere a eficienței energetice a blocurilor de locuințe

Nicolae Ciucă anunță un nou program de creștere a eficienței energetice a blocurilor de locuințe

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de luni o ordonanță complementară, care va duce la creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe și la economisirea energiei.

Nicolae Ciucă anunță un nou program de creștere a eficienței energetice a blocurilor de locuințe
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    19 Dec 2022   •   13:03

„În agenda de astăzi avem un proiect de ordonanță de urgență prin care sprijinim creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe. Este o măsură pe care o considerăm ca fiind complementară la deciziile pe care deja le-am luat în acest sens și care este foarte bine venită în actualul context în care căutăm să adoptăm măsuri cât mai aplicate pentru creșterea eficienței energetice și desigur economisirea energiei”, a spus Nicolae Ciucă.

Conform acestuia, prin ordonanța de luni, Guvernul va asigura finanțarea acestor proiecte în procent de 90% din fonduri nerambursabile, europene. Din cele 10 procente, 7% vor fi acoperite din bugetele locale, iar maxim 3% va fi acoperit de către asociațiile de proprietari.

„Practic, discutăm despre o măsură prevăzută în politica de coeziune pentru perioada 2021-2023, măsură care are alocată o sumă de 1,25 miliarde de euro și trebuie să subliniem că prin Ministerul Dezvoltării se derulează deja măsura Valul renovării și Eficiența energetică, măsuri pentru care avem alocate aproximativ 5,5 miliarde de euro”, a mai spus premierul.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close