Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă: ”Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ!”

Nicolae Ciucă: ”Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ!”

Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul începerii noului an universitar 2022-2023.

Nicolae Ciucă: ”Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    03 Oct 2022   •   10:30

Schimbările care au loc la nivel global determină adaptarea perspectivelor de viitor la noua realitate, inclusiv în domeniul educației, spune Nicolae Ciucă.

„Aceasta presupune o viziune responsabilă și asumată la toate nivelurile decizionale, prin care să le oferim copiilor și tinerilor condiții de studiu la standarde performante. Provocarea este ca fiecare să aibă șansa de a-și pune în valoare calitățile în domeniile în care simte că are potențial și, în același timp, să corelăm oferta educațională cu cerințele de pe piața muncii”.

Prim-ministrul spune că prin Planul Național de Redresare și Reziliență au fost alocați 3,6 miliarde de euro proiectului “România Educată”, pentru modernizarea învățământului.

„Contractele pentru digitalizarea universităților și lansarea apelului de proiecte destinate dezvoltării consorțiilor integrate pentru învățământ dual beneficiază de peste o jumătate de miliard de euro, fonduri destinate modernizării și adaptării învățământului superior la cerințele pieței muncii. Totodată, continuăm proiectele prin care oferim tinerilor noștri condiții cât mai bune de studiu”, a mai spus Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax

La deschiderea anului universitar au mai participat ministrul Sănătății Alexandru Rafila la UMF “Carol Davila” București, dar și fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, la USAMV București.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close