Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, a fost capturat în Indonezia

Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, a fost capturat în Indonezia

Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, a fost capturat în Indonezia
Sursa foto: nicolae popa
03 Dec 2009   •   11:37

Autorităţile de la Jakarta l-au capturat miercuri pe Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare, alături de Ioana Maria Vlas, în dosarul FNI, în 2006. În 2009 deciza a rămas definitivă.

În cursul zilei de joi, Interpol Bucureşti a fost anunţat de către Interpol Jakarta cu privire la arestarea pe 2 decembrie 2000, a cetăţenului român Nicolae Popa, de 45 de ani, urmărit internaţional din anul 2002, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) şi remis către Antena3.ro.

Pe numele acestuia, în ianuarie 2002 a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea de infracţiuni economice, iar în iunie 2009 un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi delapidare. Astfel, e a fost condamnat la 15 ani de închisoare şi la plata despăgubirilor către părţile civile constituite, la nivelul sumelor efectiv investite, indexate cu rata inflaţiei.

La data de 18 septembrie 1998, Nicolae Popa, în calitate de director general al unei societăţi comerciale şi-a însuşit din depozit 65.359 acţiuni la valoarea de 25.376 lei pe o acţiune, pe care le-a remis unui intermediar în scopul de a fi vândute la un preţ de 765.000 lei pe o bucată, iar prejudiciul care s-a creat a fost de aproximativ 50 de miliarde lei vechi.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a sesizat Tribunalul Municipiului Bucureşti ? Secţia a II-a Penală şi Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, pentru a iniţia procedurile de extrădare a acestuia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FNI
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close