Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu după negocierile cu Sanitas: Ambele părţi consideră că s-au făcut mari progrese

Nicolăescu după negocierile cu Sanitas: Ambele părţi consideră că s-au făcut mari progrese

Nicolăescu după negocierile cu Sanitas: Ambele părţi consideră că s-au făcut mari progrese
06 Noi 2008   •   09:32

?Poziţiile nostre sunt foarte apropiate, a mai rămas de discutat despre nivelul creşterilor salariale. Cred că ne vom înţelege săptămâna viitoare şi semnăm acest acord?, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, după întâlnirea avută cu sindicaliştii de la Sanitas. ?Mai avem nevoie de câteva zile pentru ca grupul de lucru să-şi facă datoria, să ofere variante, să vedem dacă oferta noastră se poate apropia de cea dorită de sindicat. Ambele părţi consideră că progresele sunt mari?, a mai spus Nicolăescu.
Sindicatele din Sănătate nu renunţă la revendicările salariale. Reprezentanţii Federaţiei Sanitas s-au întâlnit joi cu ministrul Eugen Nicolăescu, pentru a discuta din nou despre majorarea salariilor.
La întâlnirea precedentă de acum trei zile, Ministerul Sănătăţii a oferit o creştere a lefurilor cu 7%, din 2009. Propunerea a fost, însă, refuzată de sindicalişti. Aceştia cred că dacă Sănătatea va primi, în 2009, 5% din PIB, atunci este posibilă majorarea de 50-60 la sută solicitată la negocierile cu Ministerul Sănătăţii.
În ceea ce priveşte drepturile suplimentare, adică prima de stabilitate şi sporul de prevenţie, Eugen Nicolăescu nu s-a pronunţat încă, pentru că, spune el, nu-şi poate asuma responsabilitatea în numele viitorului Guvern.
Noua rundă de negocieri dintre sindicalişti şi ministrul Nicolăescu este programată să înceapă joi, la ora 16:00.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii majorare salariala
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close