Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan i-a cerut primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, să revoce 38 de autorizaţii de construire | Avocat: "Este de revistă de umor ce face primarul general"

Nicuşor Dan i-a cerut primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, să revoce 38 de autorizaţii de construire | Avocat: "Este de revistă de umor ce face primarul general"

Nicuşor Dan a transmis o plângere către Primăria Sectorului 2 în care i-a solicitat primarului Radu Mihaiu să revoce 38 de autorizaţii de construire, invocând suspendarea PUZ-ului de sector.

Nicuşor Dan i-a cerut primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, să revoce 38 de autorizaţii de construire | Avocat: "Este de revistă de umor ce face primarul general"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    15 Noi 2022   •   16:57

Avocaţii spun, însă, că procedurile pentru emiterea celor 38 de autorizaţii de construire au început înainte de suspendarea PUZ-ului, motiv pentru care nu pot fi revocate.

Mai mult, experţii au explicat că primarul general nu are autoritatea pentru a face o astfel de cerere către un primar de sector.

"Nicușor Dan face în continuare administrație publică după bunul plac. Ceea ce face el în ultimul timp nu are nicio legătură cu prevederile legale, constituționale, cu regulile și ordinea de drept pe care o avem.

Cu privire la fondul acestei probleme, respectiv autorizațiile date de Primăria Sectorului 2, s-a exprimat toată lumea, s-a exprimat Inspectoratul de Sat în Construcții, s-a exprimat și Prefectura, și Ministerul Justiției, dar și Ministerul Dezvoltării.

Toate aceste autorități au scris în mod direct, și primarului general, și primarului Sectorului 2, și celorlalți primari, că în momentul în care s-a eliberat un Certificat de Urbanism, în baza PUZ-ului coordonator Sector 2, autorizația trebuie dată după obținerea avizelor, în baza aceluiași PUZ. Mai ales că suspendarea celor trei PUZ-uri s-a făcut între o asociație a lui Nicușor Dan, și Nicușor Dan. Primăriile de sector nu au fost parte a litigiului, iar efectele suspendării nu sunt opozabile primăriilor de sector, în niciun caz Primăriei Sector 2", a declarat, pentru Gândul, avocatul Radu Andrei Dinulescu.

Avocatul a mai explicat că doar o instanţă de judecată poate revoca autorizaţiile de construire.

"Comentând forma a ceea ce primarul general scrie acolo, este de o revistă de umor. În primul rând că el vorbește în numele Municipiului București ca persoană juridică, în condițiile în care Municipiul București nu poate să invoce vreun interes în a ataca autorizațiile emise de Primăria Sectorului 2.

El nu poate semna ca autoritate publică o procedură prealabilă pentru revocarea unor autorizații emise de o altă autoritate publică, respectiv primarul Sectorului 2. Este ca și cum Nicușor Dan crede că este șeful și organul ierarhic superior al primarului Sectorului 2, ceea ce nu este”, a mai precizat avocatul pentru jurnaliştii de la Gândul.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Radu Mihaiu sectorul 2
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close