Antena 3 CNN Actualitate Noi consultări în cadrul coaliţiei de guvernare pe pachetul de măsuri economice

Noi consultări în cadrul coaliţiei de guvernare pe pachetul de măsuri economice

O nouă săptămână, noi consultări în cadrul coaliţiei de guvernare pe pachetul de măsuri economice. Marţi, ar urma să aibă loc o nouă şedinţă a coaliţiei de Guvernare, în cadrul căreia să se dezbată acest pachet de măsuri. Miercuri, va avea loc lansarea oficială a pachetului de măsuri după care acestea vor începe să fie aprobate în şedinţe de Guvern.

Noi consultări în cadrul coaliţiei de guvernare pe pachetul de măsuri economice
Sursa foto: Antena 3
04 Apr 2022   •   10:38

Cei de la PSD, fac mâine o şedinţă pe acest pachet de măsuri. Ştim că social-democraţii sunt nemulţumiţi şi de faptul că liberalii n-au venit cu propuneri concrete. Nici cei de la UDMR nu au venit cu vreo propunere.

Marcel Ciolacu a transmis că a avut o discuţie cu Nicolae Ciucă şi s-a decis că mâine premierul va veni la şedinţa coaliţiei unde vor fi prezentate pachetele de măsuri. Mai exact, fiecare partid va veni cu măsurile pe care le propune.

Din partea PNL, nu au prea venit măsuri. Cei mai harnici au fost cei de la PSD, ei  propun vouchere de 50 euro pentru persoanele vulnerabile, pensionari  care au venituri mai mici de 1600 lei.

De asemenea, aceste vouchere se vor a fi date şi persoanelor din familii defavorizate, cu un venit lunar mediu de 600 lei în gospodărie. 

Cu aceste vouchere vor putea fi achiziţionate alimente, dar nu vor putea fi plătite facturile.  Impactul este estimat la 300.000 euro.

Tot cei de la PSD mai propun şi vouchere de 30 euro pentru elevii din familii defavorizate, care să fie date până la finalul anului, mai puţin în iulie şi august când este vacanţă.

De asemenea, mai există propunerea de creştere a alocaţiei de hrană pentru bolnavi, de la 11 lei la 20 lei.

 Vom vedea care dintre aceste măsuri vo rămâne şi cât de repede vor fi aprobate de guvernul României. 

×
Subiecte în articol: masuri economice vouchere
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close