Antena 3 CNN Actualitate Noi puncte de frontieră vor fi deschise la graniţa româno-ucraineană

Noi puncte de frontieră vor fi deschise la graniţa româno-ucraineană

Noi puncte de frontieră vor fi deschise la graniţa româno-ucraineană
10 Noi 2011   •   13:53

Ucraina şi România intenţionează să deschidă mai multe puncte de frontieră la graniţa comună, a declarat joi ministrul ucrainean de Externe Konstantin Grişcenko, după discuţiile avute cu omologul său român Teodor Baconschi, aflat în vizită la Kiev, informează Kyiv Post.
   
"Am discutat despre probleme care vizează direct interesele cetăţenilor obişnuiţi din Ucraina şi România. Acestea se referă, în special, la elaboarea unor acorduri, inclusiv referitoare la deschiderea unor noi puncte de frontieră la graniţa dintre Ucraina şi România, precum şi la cooperarea în domeniul protecţiei mediului, un subiect deosebit de important pentru regiunile noastre de graniţă", a declarat el joi la Kiev.
   
Anterior, ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că România nu are pretenţii teritoriale faţă de Ucraina.
   
"Vreau să ofer un răspuns clar la această întrebare. România este un susţinător al principiului inviolabilităţii graniţelor. Noi nu avem nicio pretenţie faţă de integritatea teritorială a altor ţări", a declarat el, răspunzând întrebării unui reporter al agenţiei Interfax Ucraina.
   
Baconschi se află, de miercuri, într-o vizită oficială la Kiev, la invitaţia lui Grişcenko.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close