Antena 3 CNN Actualitate Nokia. Investiţie cu scandaluri imobiliare

Nokia. Investiţie cu scandaluri imobiliare

Nokia. Investiţie cu scandaluri imobiliare
31 Mai 2007   •   07:42

Interese ascunse şi fals în declaraţii! Acestea sunt acuzaţiile aduse de prefectul Clujului la adresa membrilor Comisiilor de Fond Funciar din comunele Jucu şi Apahida. Scandalul nu a izbucnit în mod întâmplător. Aici urmează să se construiască, în curând, fabrica companiei Nokia. Este vorba despre o investiţie de sute de milioane de euro, care a făcut ca terenurile din zonă să devină peste noapte extrem de valoroase.

Prefectul de Cluj, Alin Tise îi acuză pe membrii comisiei de fond funciar că dau titluri de proprietate celor care revendică terenuri în zonă, deşi în urmă cu doar doi ani aceştia declaraseră pe propria răspundere că nu mai deţin terenuri în fondul de retrocedări. Pe săteni i-a cuprins însă isteria de când au aflat că ar putea obţine bani frumoşi pe pământurile lor şi încearcă din răsputeri să obţină titluri de peoprietate asupra parcelelor pe care ar trebui să se construiască fabrica.

Oamenii vorbesc toată ziua despre preţurile terenurilor şi nu ştiu cum să mai facă să obţină titlurile de proprietate. ?Este o ilegalitate să acorzi titluri de proprietate în condiţiile în care toţi membrii comisiei locale Jugu au declarat pe proprie răspundere că nu mai deţin rezervă de teren şi constatăm că deţin aceste rezerve?, a declarat Alin Tişe, prefect de Cluj.

Primarul comunei Jugu neagă orice acuzaţie. Edilul spune că de fapt oamenii aveau de multă vreme terenul, dar acum se grăbesc să intre în legalitate. Prefectul Alin Tişe e hotărât însă ca de săptămâna viitoare să înceapă controalele în cele două comune cu probleme.

Observator

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close