Antena 3 CNN Actualitate Noul semn de circulație care dă bătăi de cap șoferilor. Semnificația săgeților negre

Noul semn de circulație care dă bătăi de cap șoferilor. Semnificația săgeților negre

Un nou semn de circulație le dă bătăi de cap șoferilor. Acesta este încadrat într-un triunghi și arată desenul a două autoturisme, aflate în paralel, cu două săgeți deasupra lor.

Noul semn de circulație care dă bătăi de cap șoferilor. Semnificația săgeților negre
Sursa foto: Profimedia Images | abc.es
de Ioana Mircea    |    24 Iul 2023   •   22:21

Șoferii din Spania întâlnesc noi indicatoare rutiere pe drumurile din țara lor. Direcția Generală de Trafic a modernizat unele marcaje, dintre cele existente, dar a introdus și alte indicatoare care erau necesare pe drumurile din Spania.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Astfel, a apărut un nou semn rutier ce le dă bătăi de cap șoferilor. Mai exact este vorba despre un indicator cu două mașini și săgeți încrucișate, în semn de avertizare pentru schimbarea benzii de circulație.

Citește și: Cod Rutier 2023: Ei sunt șoferii care fac închisoare până la șapte ani

Semnul de circulație este încadrat într-un triunghi și indică două autoturisme, aflate în paralel, cu două săgeți deasupra lor, care se încrucișează. Săgeata deasupra mașinii din stânga se termină în dreapta și invers.

Acest semn de circulație este pus la dispoziție pe anumite tronsoane, unde multe vehicule fac manevre în direcții diferite, reprezentând un pericol în trafic atât pentru ei, cât și pentru ceilalți participanți. Indicatorul rutier îndeamnă la evitarea accidentelor auto, respectând astfel regulile de circulație, potrivit abc.es.

×
Subiecte în articol: semne circulatie Spania
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close