Noul contract - cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013–2014

20 Mar 2013   •   12:25
Noul contract - cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013–2014

Dezbaterea “Noul contract - cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013–2014” va avea loc joi, 21 martie 2013, ora 10.00, Sala de Şedinţe a Comisiei pentru sănătate şi familie din cadrul Camerei Deputaţilor, Palatul Parlamentului                   

Ce se poate face pentru pacientii spitalelor din Romania? Care trebuie sa fie obligaţiile spitalelor, dar şi ale caselor de asigurări de sănătate pentru pacientul aflat pe patul de spital sau pentru cel care are nevoie de tratament medicamentos foarte scump?

La aceste intrebari vor raspunde ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu, preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor Rodica Nassar si preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din Senatul României Ion Luchian, in cadrul dezbaterii „Noul contract-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013–2014”.

Vom aşeza la masa dezbaterilor si alti principali jucători din domeniu: autorităţi, manageri de spitale publice şi private, medici de familie, medici de ambulator, asociaţii de pacienţi.

Printre temele dezbatute se numară:

·    Principalele modificări în funcţionarea sistemului sanitar;
·    Introducerea valorii minim garantate în locul punctului pentru plata per capita în tratarea pacientului;
·    Stabilirea numărului minim de persoane pe lista medicului de familie;
·    Principalele modificări în asistenţa medicală ambulatorie;
·    Introducerea normelor de decontare;
·    Noile obligaţii ale spitalelor, dar şi ale caselor de asigurări de sănătate;
·    Introducerea obligativităţii liniei de gardă şi plafonarea procentuală a numărului de paturi contractate;
·    Stabilirea condiţiilor de plată obligatorii în cazul transferului pacientului de la privat către unităţile de stat.

Evenimentul va avea loc pe fondul deciziei ministerului Sănătăţii de a lansa o dezbatere publică contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. În aceste condiţii o consultare amplă, în care să fie atraşi cât mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, patronatelor, universităţilor, reprezentanţi ai industriei, este mai mult decât necesară.


Parteneri
x close