Antena 3 CNN Actualitate Nu e o păcăleală: Angajaţii RATB, în grevă. Traficul din Capitală, paralizat (VIDEO)

Nu e o păcăleală: Angajaţii RATB, în grevă. Traficul din Capitală, paralizat (VIDEO)

Nu e o păcăleală: Angajaţii RATB, în grevă. Traficul din Capitală, paralizat (VIDEO)
Sursa foto: autobuz
01 Apr 2010   •   08:24

Pe 1 aprilie, angajaţii RATB sunt în grevă. Peste o mie de angajaţi refuză să scoată pe traseu autobuze, troleibuze si tramvaie. Sunt foarte multe linii paralizate. Printre acestea se numără 300, 330, 335, 300, 104, dar şi tramvaiele 32 şi 41. Traficul este paralizat, iar sute de bucureşteni au fost nevoiţi să meargă pe jos până la cea mai apropiată staţie de metrou.

Angajaţii RATB sunt nemulţumiţi de salariile mici şi de faptul că nu au semnat contractul colectiv de muncă pe acest an. Protestul a fost organizat, spontan, miercuri noapte, când angajaţii RATB, nemulţumiţi că le-au fost reduse veniturile salariale, au ameninţat că joi dimineaţă nu vor mai ieşi cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe trasee.

Traficul din Capitală este paralizat

Dacă aţi surprins imagini cu problemele din trafic provocate de greva RATB, încărcaţi-le pe site-ul www.videonews.ro

Nemulţumirea angajaţilor RATB se vede foarte bine pe străzi. Traficul este paralizat, motiv pentru care sute de bucureşteni au umplut trotuarele, preferând să mergă pe jos. Alţii au preferat să scoată bani din buzunar pentru taxi, sau să apeleze la ajutorul prietenilor cu maşină.

IMAGINE DE LA PASAJUL LUJERULUI DIN CAPITALĂ



Directorul RATB: Angajaţii nu aveau dreptul să intre în grevă
Joi dimineaţă, directorul RATB, Gheorghe Aron, a declarat pentru Mediafax că greva este ilegală şi că angajaţii Regiei nu pot intra în grevă pentru că au un contract colectiv de muncă ce a fost respectat şi nici nu au urmat toţi paşii pentru a declanşa conflictul de muncă.




Sorin Oprescu: Nu cred că greva a fost spontană

Primarul Sorin Oprescu a ajuns în urmă cu puţin timp la sediul RATB, asta după ce toată noaptea angajaţii RATB au cerut să vorbească cu el.

Edilul a declarat că aşteaptă ca angajaţii RATB să trimită zece reprezentanţi să discute cu el. Primarul susţine că angajaţii RATB nu trebuie să se teamă că nu-şi vor primi salariile sau că acestea vor fi diminuate.

?Toate condiţiile contractelor au fost respectate. Salariul mediu net este de 2400 de lei plus bonuri de masă (...). Eu imi cer scuze în numele protestatarilor. Nimeni nu a stiut de acest lucru. Am de gând să ascult şi partea cealaltă şi împreună să demontăm fricile?, a spus primarul Capitalei.

Cât despre primele de Paşte, Sorin Oprescu susţine că nu le-a putut acorda pentru că bugetul nu îi permite. ?Am stabilit că nu ne permite bugetul să facem acest gest şi nu l-am făcut de comun acord?.

Primarul Bucureştiului a mai spus că se îndoieşte de faptul că greva ar fi fost organizată spontan. ?Mă îndoiesc că acesta este un protest spontan?.




Antena.ro

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close