Antena 3 Actualitate "Nu vă fie frică, că Băsescu pică!" Peste 150 de revoluţionari au protestat în Timişoara

"Nu vă fie frică, că Băsescu pică!" Peste 150 de revoluţionari au protestat în Timişoara

03 Sep 2011   •   19:17
"Nu vă fie frică, că Băsescu pică!" Peste 150 de revoluţionari au protestat în Timişoara
Sursa foto: Foto: Intact Images

Peste 150 membri ai unor asociaţii de revoluţionari au participat, sâmbătă după-amiază, la un protest organizat de Blocul Naţional al Revoluţionarilor în Piaţa Operei din Timişoara. Oamenii au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

Protestul a început în jurul orei 15.00, în faţa Sălii Capitol a Filarmonicii "Banatul" din Timişoara, în care, sâmbătă, a avut loc un congres extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor.

Plecând din faţa Filarmonicii, protestatarii au mers la Monumentul Eroilor din faţa Catedralei Mitropolitane, unde au depus coroane şi au păstrat un moment de reculegere.

"Nu vă fie frică, că Băsescu pică!", "Păcat, păcat, de sângele vărsat", "Ultima soluţie: înc-o revoluţie!", "Veniţi cu noi!" şi "Boc, judecat pentru genocid". Acestea au fost câteva dintre scandările revoluţionarilor. În timpul protestului, oamenii au agitat steaguri tricolore cu stema decupată.

"Idealurile revoluţiei au fost călcate în picioare de Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc. De la Timişoara a început, în 1989, revoluţia care l-a dat jos pe Ceauşescu, de la Timişoara va începe următoarea revoluţie care îl va da jos pe dictatorul Băsescu. Băsescu şi Guvernul nu respectă Constituţia, care spune că trebuie să asiguri bunăstarea poporului român. Ei au tăiat pensiile şi ne-au adus în starea asta", a declarat unul dintre organizatorii marşului, Lorin Fortuna, citat de Mediafax.

Prin intermediul congresului de la Timişoara şi al mitingului din centrul municipiului, revoluţionarii doresc să atragă atenţia asupra faptului că sunt numiţi "impostori" de mass-media, iar revoluţia este "confundată" cu o lovitură de stat, susţin organiozatorii.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close