Antena 3 CNN Actualitate O altă familie s-a rătăcit pe un drum forestier din Harghita, din cauza GPS-ului. Este al doilea incident din ultimele 24 de ore

O altă familie s-a rătăcit pe un drum forestier din Harghita, din cauza GPS-ului. Este al doilea incident din ultimele 24 de ore

O altă familie s-a rătăcit pe un drum forestier din Harghita, din cauza GPS-ului. Este al doilea incident din ultimele 24 de ore
Sursa foto: Foto: Jandarmeria Romana/Facebook
06 Ian 2017   •   22:21

Turiştii care au rămas înzăpeziţi vineri seara pe un drum lăturalnic din zona Şicasău-Zetea au fost direcţionaţi greşit de GPS-ul autoturismului şi a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de la ISU Harghita pentru a-i îndruma către drumul principal, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că autoturismul în care se aflau doi adulţi şi un adolescent de 15 ani a fost găsit la aproximativ 10 km faţă de drumul principal. Aceştia erau din Sibiu şi doreau să viziteze fosta vila de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, aflată într-o zonă forestieră, dar GPS-ul autoturismului i-a direcţionat greşit şi când au văzut că nu-şi mai pot continua drumul, au cerut ajutorul la numărul de urgenţă 112.

Un echipaj ISU de la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială complexă de primă intervenţie a ajuns la faţa locului, i-a găsit pe cei trei în stare bună şi i-a direcţionat spre drumul principal, de unde îşi vor continua drumul.

Este pentru a doua oară în ultimele zile când turişti rămân înzăpeziţi pe drumuri forestiere din Harghita după ce GPS-ul autoturismului îi direcţionează greşit.

Joi după-amiaza, o familie din Republica Moldova care s-a rătăcit cu autoturismul pe un drum forestier din zona Lacu Roşu, din cauza indicaţiilor greşite ale GPS-ului, a fost salvată de jandarmii montani.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close