Antena 3 CNN Actualitate O cutie neagră a înregistrat sunete neobişnuite înainte de prăbuşirea avionului rus în Egipt

O cutie neagră a înregistrat sunete neobişnuite înainte de prăbuşirea avionului rus în Egipt

O cutie neagră a înregistrat sunete neobişnuite înainte de prăbuşirea avionului rus în Egipt
03 Noi 2015   •   18:15

Sunete "care nu sunt caracteristice unui zbor normal" au fost înregistrate în cabina piloţilor, în timp ce aeronava rusă se prăbuşea, în weekend, spre Peninsula Sinai, în Egipt, au declarat marţi surse pentru agenţia rusă Interfax, relatează DPA în pagina electronică.

Informaţia apare după ce posturi americane au dezvăluit că imagini satelitare au detectat, la momentul respectiv, ceea ce pare să fie o explozie.

Toate cele 224 de persoane de la bordul Airbusului vechi de 18 ani au murit în urma prăbuşirii avionului sâmbătă - cel mai grav incident din istoria aviaţiei ruseşti. Cutiile negre ale aeronavei sunt analizate, în prezent, la Cairo.

O companie aeriană mică, Kogalimavia, care opera zborul KGL9268 sub alt nume - Metrojet, a afirmat luni că dezastrul a fost provocat cel mai probabil de un "impact" în aer şi că avionul nu avea probleme tehnice.

Compania a făcut acest anunţ după ce autorităţile egiptene şi ruse au respins ferm revendicări ale unei grupări afiliate organizaţiei extremiste Statul Islamic (SI) potrivit cărora membri ai grupării ar fi doborât avionul cu o rachetă.

Însă speculaţii cu privire la o posibilă bombă la bordul avionului au continuat, în contextul în care oficiali ruşi au afirmat că aeronava s-a dezintegrat în aer.

"Înainte de momentul dispariţiei avionului de pe radar, sunt înregistrate sunete care nu sunt caracteristice unui zbor normal", a declarat o sursă din domeniul securităţii de la Cairo, citată de Interfax.

Această sursă a spus că puţin mai înainte au existat conversaţii normale între piloţi şi controlori de trafic aerian şi că nu există vreo dovadă a vreunei nereguli, în timp ce turişti ruşi zburau înapoi acasă, de la staţiunea Shar el-Sheikh la Sankt Petersburg.

Sateliţi americani au înregistrat ceea ce pare o explozie în spaţiul aerian al Peninsulei Sinai la momentul prăbuşirii, au anunţat mai multe posturi americane de televiziune, fără să existe vreo probă a lansării unei rachete.

Rusia a continuat să aducă corpuri ale victimelor în ţară.
"Vom face acest lucru zilnic, până când morţii şi lucrurile care le-au aparţinut sunt aduse înapoi", a declarat pentru agenţia Tass Vladimir Stepanov, adjunctul directorului Agenţiei ruse pentru protecţie Civilă.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close