Antena 3 CNN Actualitate O femeie a murit, după ce a fost surprinsă de o avalanşă în Munţii Baiului (VIDEO)

O femeie a murit, după ce a fost surprinsă de o avalanşă în Munţii Baiului (VIDEO)

O femeie a murit, după ce a fost surprinsă de o avalanşă în Munţii Baiului (VIDEO)
Sursa foto: Avalansa
07 Feb 2010   •   12:52

La munte, zapada ascunde si capcane. O tragedie a avut loc în Munţii Baiului. O femeie, aflată cu familia la munte, a murit după ce a fost surprinsă de o avalanşă. Victima, împreună cu soţul şi copilul lor plecaseră din Sinaia spre o stână din munţii Baiului, când au fost surprinşi de valul de zăpadă. Salvamontiştii şi jandarmii au identificat locul în care se află trupul femeii, însă, până acum nu au putut să-l recupereze din cauza condiţiilor meteo.

Cei trei bucureşteni cunoşteau foarte bine muntele şi erau bine echipaţi şi mai făcuseră acest traseu.
Au pornit aşadar către o stână, pe un traseu din Munţii Baiului. După ce au parcurs o bună parte din traseu însă, i-a surprins avalanşa. Bărbatul şi copilul de 13 ani au reuşit să scape. femeia a fost prinsă însă sub nămeţi.

La trei ore după ce s-a dat alarma, salvamontiştii au reuşit să dea de urma copilului şi-a tatălui său. Femeia de 31 de ani era îngropată în zăpadă. Au plecat în recuperararea cadavrului salvamontişti şi jandarmii. S-au ajutat chiar şi de câinii de urmă. Ninsoarea, însă, le-a îngreunat misiunea. Când s-a lăsat întunericul, au fost nevoiţi să abandoneze căutările.

Salvatorii montani avertizează că există pericolul producerii de noi avalanşe pentru că a nins puternic la munte iar stratul nou de zăpadă nu are aderenţă peste cel existent.



Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close