Antena 3 CNN Actualitate O femeie bolnavă de cancer a cerut autorităţilor să îi fie aprobată eutanasierea

O femeie bolnavă de cancer a cerut autorităţilor să îi fie aprobată eutanasierea

O femeie bolnavă de cancer a cerut autorităţilor să îi fie aprobată eutanasierea
de M.T.    |    11 Iun 2013   •   12:03

O femeie din Turnu Măgurele, bolnavă de cancer, a trimis o scrisoare autorităţilor în care cere să îi fie aprobată eutanasierea.

Are 49 de ani şi a fost diagnosticată cu o tumoră cerebrală. Femeia susţine că nu primeşte sprijin şi nici medicamente din partea CNAS.

Autorităţile i-au refuzat în repetate rânduri decontarea tratamentului, iar acum cere ajutor pentru a muri cu demnitate.

După rugăminţi, adrese şi zeci de petiţii, femeia a dat în judecată Casa de Asigurări de Sănătate. Medicamentul de care are nevoie este foarte scump, costă 4.000 de euro o singură serie, iar femeia are nevoie de una la trei saptamani.

Se spune că nicio avere din lume nu poate să cumpere viaţa. Şi totuşi, în România, dacă nu ai bani, rişti să mori cu zile.

Bolnavă de cancer, o femeie din Turnu Măgurele trebuie să se trateze cu un medicament care costă mii şi mii de euro. Statul a refuzat să i-l deconteze, dar ea şi-a câştigat în instanţă dreptul la viaţă.

Mioara Dumitrescu se roagă de doi ani, de când medicii i-au spus că o să moară. Diagnosticul? Nu una, ci două tumori cerebrale.

Soţii Dumitrescu nu s-au resemnat. În timp ce Mioara lupta cu boala, soţul ei încerca să o salveze. A vorbit la zeci de clinici din lumea întreagă. Până când medicii din Turcia i-au dat o speranţă.

În România, medicamentul nu este decontat de stat pentru tipul de cancer al Mioarei, ci pentru altele.

După rugăminţi, adrese şi zeci de petiţii, cei doi soţi au decis să dea în judecată Casa de Asigurări de Sănătate. Şi au câştigat.

Şi, în sfârşit, s-a întâmplat minunea. Comisia a stabilit eliberarea medicamentului recomandat pe o perioadă de 3 luni până la expirarea termenului .

Dacă Mirela reacţionează bine la tratament, reprezentanţii CNAS au promis că vor prelungi decontarea medicamentului.

×
Subiecte în articol: bolnava de cancer eutanasiere CNAS
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close