Antena 3 CNN Actualitate O femeie din Comăneşti a murit pe masa de naşteri. Spitalul are un singur medic ginecolog

O femeie din Comăneşti a murit pe masa de naşteri. Spitalul are un singur medic ginecolog

O femeie din Comăneşti a murit pe masa de naşteri. Spitalul are un singur medic ginecolog
Sursa foto: Spital
07 Feb 2009   •   09:43

Încă o moarte ciudată, într-un spital din România. O femeie de 33 de ani, din comuna Palanca, judeţul Bacău a murit în spitalul, unde a fost dusă să nască. Autoritatea de Sănătate Publică a demarat o anchetă, la Spitalul orăşenesc din Comăneşti, pentru a stabili cum a fost posibil incidentului.
Femeia, care urma să nască cel de-al doilea copil, s-a dus singură la spital, convinsă că naşterea va fi uşoară. Singurul medic din spital, care asigură urgenţele şi consultaţiile ginecologice, nu se afla în spital. Femeia a murit la scurt timp după ce asistentele medicale i-au administrat o pastilă pentru dilatare. Familia a rămas şocată când a aflat despre deces. Soţul a fost sunat, chiar de pe telefonul soţiei, de o asistentă medicală.
Rudele femeii acuză conducerea spitalului Orăşenesc Comăneşti că femeia a murit pentru că nu exista medic care să-i dea asistenţa necesară în caz de urgenţă. Necropsia a stabilit că decesul s-a produs din cauza unui stop cardio-respirator şi a emboliei pulmonare.
În urma incidentului, autoritatea de Sănătate Publică Bacău a propus închiderea maternităţii din Comâneşti.
Un alt caz s-a petrecut, de această data, în sala de aşteptare a unui cabinet medical privat. S-a întâmplat la Vaslui, acolo unde un bărbat de 82 de ani se pare că a făcut infart, după ce, timp de cinci zile, s-a rugat de medici să îl interneze. Familia acuză acum medicul cardiolog că nu l-a băgat în seamă pe bătrân, deşi acesta a făcut mai multe vizite la cabinetul privat al doctorului.
Nicolae Balan suferea de mai mulţi ani de afecţiuni cardiace. Vineri, omul a plecat singur la cabinetul particular al medicului cardiolog care avea în evidenţă. Acelaşi doctor care profesează şi la Spitalul Orăşenesc din Negreşti. După două ore însă în sala de aşteptare inima bărbatului a cedat, iar medicii au încercat în zadar să-l resusciteze.
Familia acuză acum medicul că nu s-a ocupat de bolnav, şi asta mai ales după ce bătrânul a bătut încă de luni la uşile spitalelor pentru un bilet de internare. Chiar dacă nu erau paturi libere, managerul spitalului susţine că bătrânul ar fi fost internat dacă s-ar fi dus direct la Urgenţe. Familia vrea să se adreseze acum Colegiului Medicilor pentru a acuza indiferenţa cu care a fost tratat bărbatul.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close