Antena 3 CNN Actualitate O firmă s-a dat drept ANL pentru a obţine baza de date a asociaţiilor de locatari din Capitală

O firmă s-a dat drept ANL pentru a obţine baza de date a asociaţiilor de locatari din Capitală

O firmă s-a dat drept ANL pentru a obţine baza de date a asociaţiilor de locatari din Capitală
13 Noi 2008   •   19:18

O firmă privată s-a dat drept ANL ca să pună mâna pe adresele asociaţiilor de locatari. Compania fantomă şi-a făcut un antet asemănător, o ştampilă cu iniţialele ANL şi a trimis scrisori în toată ţara, cu promisiuni de de lucrări de reabilitare gratis. Scopul înselătoriei era simplu: să ia terasele blocurilor şi să facă pe ele mansarde.
Modul de operare era foarte simplu. Primul pas, se transforma numele firmei din Antrepriza Nouă pentru Locuinţe în ANL. Primăriile primeau un document oficial cu antetul ANL. Erau informate că până în 2010, pentru programul de reabilitare termică se vor aloca 3 milioane de euro şi li se cerea sprijin dar şi baza de date a asociaţiilor de locatari interesate să intre în acest program.
Şi cum solicitarea părea oficială şi purta ştampila ANL, primăriile colaborau fără să pună prea multe întrebări. Pasul doi era contactarea asociaţiilor de locatari.
Aşa a fost contactat un administrator de bloc din sectorul 6. El a depus dosar la primărie încă din 2006, pentru reabilitarea termică a trei blocuri, adică 60 de apartamente.
Cum adresa oficială la care funcţionează firma a fost imposibil de găsit, reporterii Antena 1 au jucat rolul unui administrator intreresat de oferta ANL. Ei au sunat la presupusul ANL şi au primit aceeaşi ofertă.
Miza era destul de importantă. În timpul lucrărilor locatarii erau convinşi să mansardeze imobilul, iar încasările obţinute din vânzarea noilor apartamente intrau tot în conturile falsului ANL.
Directorul ANL, Gheorghe Popescu, a negat orice legatură cu firma respectivă şi nici cu reabilitarea termică a blocurilor.
Activitatea Antreprizei Noi pentru Construcţii, alias - ANL este acum verificată de Inspectoratul de Stat în Construcţii, însă autorităţile vor merge mai departe şi se vor adresa şi poliţiei.

Observator

×
Subiecte în articol: anl
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close