Antena 3 CNN Actualitate O grupare de infractori, care îşi însuşeau terenuri cu proprietari decedaţi, a fost anihilată în Capitală

O grupare de infractori, care îşi însuşeau terenuri cu proprietari decedaţi, a fost anihilată în Capitală

O grupare de infractori, care îşi însuşeau terenuri cu proprietari decedaţi, a fost anihilată în Capitală
23 Noi 2008   •   15:30

O nouă grupare care se ocupa cu ţepele imobiliare a fost prinsă de poliţişti. De această dată însă victimele nu erau bătrâni singuri şi bolnavi, iar metodele folosite de escroci au fost diferite. Cei patru membri ai grupării căutau terenuri cu proprietari decedaţi şi le treceau pe numele lor. Ei erau ajutaţi de o funcţionară de la Oficiul de Cadastru. După ce se asigurau că nu revendică nimeni terenul, îşi făceau buletine false pe numele proprietarului decedat, apoi refăceau actele de proprietate pe numele lor. La scurt timp după aceasta, vindeau terenul.
Poliţiştii au efectuat mai multe descinderi la adrese din Bucureşti, unde au fost reţinuţi patru membri ai grupării, trei dintre ei cu antecedente penale. În urma percheziţiilor au fost ridicate calculatoare şi documente false. Au fost găsite însă şi arme de foc neletale, deţinute ilegal.
Cei patru sunt cercataţi pentru înşelăciune şi uz de fals. Pe 20 noiembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus faţă de ei măsura preventivă de a nu părăsi localitatea.

Antena 3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close