Antena 3 CNN Actualitate O nouă afacere pe Internet. Tinerii îşi scot spermatozoizii la vânzare (VIDEO)

O nouă afacere pe Internet. Tinerii îşi scot spermatozoizii la vânzare (VIDEO)

O nouă afacere pe Internet. Tinerii îşi scot spermatozoizii la vânzare (VIDEO)
26 Feb 2010   •   23:21

Românul inventiv scoate bani din orice. Mulţi tineri îşi scot spermatozoizii la vânzare pe Internet, deşi, teoretic, e ilegal să faci aşa ceva. Materialul video de mai jos a fost realizat cu camera ascunsă. A fost luat la întâmplare un anunţ publicat pe Internet.

"Domn cu aspect fizic plăcut, 31 de ani, coeficient ridicat de inteligenţă, 1,87 metri înălţime donez spermă de calitate doamnelor generoase pentru fertilizare", sună un anunţ. Vânzătorul este contactat sub pretextul intermedierii unei astfel de tranzacţii. Aşa ies la iveală detaliile.

?E prima oară când fac asta şi n-am nicio idee ce să vă cer. Persoana să îmi spună suma. Hai să fie 300 de euro?, spune tânărul. Deşi vrea să lase impresia că e novice în această "afacere" are grijă să-şi impună condiţiile. El cere discreţie totală. Are de ce. "Vânzătorul" poate fi acuzat de trafic de embrioni umani.

Cele care aleg să cumpere lichid seminal de pe Internet o fac deseori pentru că pot cunoaşte în acest mod cine e tatăl. ?Din punct de vedere moral nu ar trebui să fac asta. M-aş simţi răspunzător să fie un bastard pierdut pe undeva?.

Varianta legală, de la centrul de reproducere umană asistată de la maternitatea Giuleşti din Capitală presupune să nu cunoşti identitatea donatorului sau să foloseşti sperma unui partener care recunoaşte în scris că materialul genetic îi aparţine. Dar flacoanele de la banca de spermă sunt mai tot timpul goale pentru că statul nu oferă donatorilor decât un set de analize gratuite.



?În ultimul timp ne confruntăm cu o scădere destul de importantă a numărului de potenţiali donatori?, a declarat Anca Moisa, directorul Centrului de Reproducere Umană Asistată.

La maternitatea Giuleşti din Capitală se fac atât inseminări artificiale cât şi fertilizări in vitro, pentru femeile care au probleme serioase de sănătate. În cazul cuplurilor, sperma poate fi recoltată acasă şi adusă la spital în cel mult o jumătate de oră, într-un recipient steril, păstrat la temperatura corpului.

?Preţul este 200 de lei pentru cea cu spermă de la partener şi de 450 la cea cu spermă de la donator necunoscut?, explică Anca Moisa. Operaţiunea propriu-zisă durează doar 15 minute. Costurile sunt mici dacă ne gândim că totul este desfăşoară într-un cadru legal.

Observator

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close