Antena 3 CNN Actualitate O parte din râul Dâmboviţa ar putea fi transformată într-un loc de agrement unic în Bucureşti

O parte din râul Dâmboviţa ar putea fi transformată într-un loc de agrement unic în Bucureşti

O parte din râul Dâmboviţa ar putea fi transformată într-un loc de agrement unic în Bucureşti
28 Sep 2013   •   22:21
O parte din râul Dâmboviţa ar putea fi transformată într-un loc de agrement unic în Capitală. Este vorba despre Centrul pentru Ecoturism, o idee lansată de Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 şi Asociaţia de Ecoturism din România. Astfel, în apropierea Bibliotecii Naţionale publicul va putea descoperi zone naturale româneşti vâslind printre mici insule plutitoare.

Organizatorii propun transformarea unei părţi din râul Dâmboviţa în zonă navigabilă, cu ajutorul unei echipe de artişti, designeri şi arhitecţi. Bucureştenii se vor putea plimba cu bărcuţele printre mici insule plutitoare, fiecare reprezentând câte o zonă aparte din România.

Lucrările de amenajare a zonei au început. Au fost montate pontoanele, iar organizatorii speră ca până la sfârşitul lunii octombrie sa fie gata şi parcul din apropierea Bibliotecii Naţionale.

Centrul pentru Ecoturism va fi funcţiona la Biblioteca Naţională a României şi pe râul Dâmboviţa şi va promova turismul responsabil şi ecologic, precum şi destinaţiile de ecoturism din România.



×
Subiecte în articol: Dambovita
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close