Antena 3 CNN Actualitate O școală de ingineri din Franța cu acronimul ISIS a fost confundată cu Statul Islamic

O școală de ingineri din Franța cu acronimul ISIS a fost confundată cu Statul Islamic

O școală de ingineri din Franța cu acronimul ISIS a fost confundată cu Statul Islamic
07 Oct 2015   •   23:07

O școală de ingineri din sudul Franței cu acronimul ISIS (Informatique et Systemes d'Information pour la Sante) a fost victima unei confuzii la vama canadiană din cauza omonimiei cu gruparea Statul Islamic, a indicat miercuri instituția de învățământ, relatează AFP, preluată de ISIS.

Școala, situată în orașul Castres, are același nume cu unul dintre acronimele în limba engleză folosite în mod obișnuit pentru a-i desemna pe jihadiștii Statului Islamic. Inevitabil a atras atenția vameșilor canadieni când școala a comandat în urmă cu câteva luni de la o întreprindere canadiană un material de geolocalizare pentru programe de cercetare.

''Fiind vorba de un material considerat potențial sensibil, vama canadiană l-a blocat'', a declarat pentru AFP un membru al conducerii școlii, care a ținut să-și păstreze anonimatul. ''A fost nevoie de două luni de demersuri pentru ca școala să ajungă în cele din urmă să-și obțină comanda'', a mai spus el.

Școala nu vrea să facă însă ''o psihodramă'' din această întâmplare, chiar dacă ea a fost provocată de asemănarea dintre cuvinte, a comentat responsabilul, care nu a exclus ''pentru moment'' posibilitatea ca școala să-și schimbe numele.


sursa: isis.univ-jfc.fr

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close