Antena 3 CNN Actualitate O stână mută aeroportul de la Braşov

O stână mută aeroportul de la Braşov

O stână mută aeroportul de la Braşov
31 Mai 2007   •   09:29

Aeroportul de la Ghimbav ar putea să-şi schimbe locaţia din cauza unui cioban. Omul este supărat din cauză că despăgubirile acordate de Consiliul Local sunt cu mult sub suma negociată iniţial. Aşa că va rămâne pe loc, până când autorităţile se vor ţine de cuvânt. Ionică Ardeleanu a cumpărat pământul pe care ar urma să se întindă o parte din aeroport, în urmă cu 8 ani. Şi-a ridicat o casă şi a construit adăposturi pentru oi şi pentru vaci. În aceste condiţii, ciobanul e decis să nu se mute decât contra sumei pe care a negociat-o iniţia.

La începutul acestei luni, ministrul transporturilor Ludovic Orban a venit la Braşov special pentru problema aeroportului. Atunci reprezentanţii administraţiei judeţene l-au asigurat că exproprierile de teren sunt rezolvate. Nu credeau că ciobanul le va da atâtea bătăi de cap.

Iniţial, ciobanul a fost de-acord să renunţe la casă şi la teren pentru 350 de mii de euro. Consilierii au aprobat însă, miercuri, acordarea unei despăgubiri de doar 200.000 de euro.

Reprezentanţii administraţiei locale nu ştiu cum vor reuşi să-l convingă pe proprietar să fie de acord doar cu această sumă. Ciobanul nici nu mai vrea să negocieze cu reprezentanţii administraţiei locale.

Observator

×
Parteneri
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close