O stâncă dizlocată din munte a făcut prăpăd în Dâmbovița

de D.G.    |    14 Feb 2016   •   18:39
O stâncă dizlocată din munte a făcut prăpăd în Dâmbovița foto: pixabay.com

Circa 800 de familii din trei localităţi au rămas fără apă, o conductă de gaze a fost distrusă, iar banda transportoare a unei fabrici de ciment s-a rupt, după ce, duminică, o stâncă s-a prăbuşit şi a blocat drumul judeţean 714A din Dâmboviţa.

Prefectul de Dâmboviţa, Ioan Marinescu, a declarat pentru Agerpres că s-a luat măsura izolării zonei, a fost închisă circulaţia, pentru că există în continuare pericolul dislocării altor stânci.

'Căderea de stânci este foarte mare. Drumul a fost afectat pe o distanţă de 20 de metri şi am luat măsura izolării complete a zonei pentru a preveni incidentele. Paza se asigură de către firma de pază de la fabrica de ciment', a spus prefectul judeţului Dâmboviţa, Ioan Marinescu.

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa va lua măsuri în vederea asigurării potabilităţii apei pentru cele trei comune afectate. De asemenea, în zonă vor merge specialişti pentru a stabili care sunt modalităţile de asigurare a unei căi de acces către Lespezi pentru muncitori pe ruta Sanatoriu Moroieni - Tabăra Cerbul.

Potrivit autorităţilor, există pericolul ca alte stânci să se prăbuşească.

'Din cauza precipitaţiilor abundente a pornit o falie de 70 de metri cu stânci mari de 15 tone, pe o distanţă de 20 de metri. S-a rupt drumul, banda transportoare a Carpatcement, conductele de apă şi gaze. Se poate trece cu piciorul, nu e problemă. Nu avem cum să intervenim acum decât prin asigurarea zonei. Întrunim Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. După ce se stabilizează zona vor acţiona cei de la fabrica de ciment, care vor detona controlat', a spus şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, Mirel Pietreanu.

Parteneri
x close