Antena 3 CNN Actualitate O statuie din secolul 18 a fost spartă de un turist, la Muzeul Naţional de Artă din Lisabona. Ce făcea în acel moment

O statuie din secolul 18 a fost spartă de un turist, la Muzeul Naţional de Artă din Lisabona. Ce făcea în acel moment

O statuie din secolul 18 a fost spartă de un turist, la Muzeul Naţional de Artă din Lisabona. Ce făcea în acel moment
Sursa foto: sursa: Facebook
10 Noi 2016   •   23:29

O statuie din secolul al XVIII-lea, a Arhanghelului Mihail, a fost sparta, duminica, de un turist neatent aflat in vizita la Muzeul National de Arta Antica din Lisabona, potrivit stirileprotv.ro.

Turistul portughez mergea cu spatele in timp ce incerca sa faca o poza unui alt exponat, moment in care a daramat statuia Arhanghelului Mihail, aflata in muzeu din anul 1922, relateaza abc.es. La impactul cu solul, statuia a ramas fara aripi, fara casca si a suferit alte mici fisuri.

Muzeul a confirmat incidentul si a transmis ca se va forma o echipa de specialisti care vor reconditiona sculptura. Opera a fost executata in Lisabona, intre anii 1765 si 1790, este din lemn si ceramica policroma, masoara 1,95 metri si are ochii din cristal.

Intrarea in muzeu este gratuita in prima duminica a fiecarei luni si din acest motiv numarul vizitatorilor este foarte mare in acea zi, sala in care se afla sculptura fiind foarte aglomerata in momentul accidentului.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close