Antena 3 CNN Actualitate O sută de români au murit din cauza gripei noi în ultimele două luni

O sută de români au murit din cauza gripei noi în ultimele două luni

O sută de români au murit din cauza gripei noi în ultimele două luni
14 Ian 2010   •   22:14

Record negru pentru România. O sută de morţi din cauza gripei noi în mai puţin de două luni. Numărul infecţiilor ajunge la 6.400. Şi acestea sunt doar cazurile confirmate de Institutul Cantacuzino. Numărul real al îmbolnăvirilor ar putea fi şi de zece ori mai mare. Vaccinul care ne poate proteja de gripă va putea fi utilizat, din februarie, şi la copii.

Pe 23 noiembrie, se înregistra primul deces provocat de gripa nouă. Dar abia moartea actorului Toni Tecuceanu, pe 5 ianuarie, i-a convins pe români să se vaccineze. Dar tot aceast elan a ţinut doar câteva zile. În Piaţa Unirii a fost amenajat un cabinet de vaccinare. Numai că medicilor de aici le lipsesc clienţii. Chiar dacă joi a fost înregistrat oficial decesul cu numărul 100.

Printre cei care au murit a fost şi un copil de doar doi ani. Acum, se fac testele pentru ca vaccinul produs la Cantacuzino să poată fi folosit şi pentru cei cu vârste între 6 şi 16 ani. Un vaccin care îi împarte pe părinţi în două tabere.

Specialiştii spun că acest ser va fi sigur şi pentru copii, după ce se obţine acordul Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Şi nu e nevoie de măsuri suplimentare de precauţie. Copiii vor fi vaccinaţi doar dacă medicii obţin acordul părinţilor. Ministerul Sănătăţii vrea ca acest acord să fie în scris.

Până să se ajungă la vaccinare, în fiecare şcoală se vor organiza şedinţe în care medicii le vor vorbi părinţilor de beneficiile şi de riscurile imunizării.

Observator

×
Subiecte în articol: gripa noua gripa porcina virusul AH1N1
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close