Antena 3 CNN Actualitate O ţară de sedentari. 90% dintre români se uită la televizor în timpul liber, două treimi nu fac sport

O ţară de sedentari. 90% dintre români se uită la televizor în timpul liber, două treimi nu fac sport

O ţară de sedentari. 90% dintre români se uită la televizor în timpul liber, două treimi nu fac sport
21 Iul 2009   •   23:01

Două treimi dintre români nu fac sport niciodată, 90% dintre ei preferă să se uite la televizor în timpul liber, iar aproape 40% nu pun niciodată mâna pe o carte. Datele apar într-un studiu realizat de GfK România. De asemenea, gătitul este o activitate zilnică pentru aproape jumătate dintre români.

Televizorul se află pe primul loc ca opţiune de petrecere a timpului liber, fiind preferat de 90% dintre români. Pe următoarele locuri se află mersul la cumpărături (75%), cel puţin o dată pe săptămână, şi ascultarea muzicii. Această activitate este preferată în special de tinerii cu vârste între 15 şi 34 de ani, necăsătoriţi.

Studiul mai arată că românii preferă să se relaxeze împreună cu prietenii, 40 la sută dintre ei având musafiri acasă cel puţin o dată pe săptămână. Aproape jumătate dintre români se ocupă zilnic cu gătitul, iar alte preocupări în rândul populaţiei sunt cititul ziarelor şi al revistelor, sau alte activităţi în grădină sau în curte. De asemenea, 39% dintre români nu citesc niciodată cărţi şi 20% dintre conaţionali nu gătesc niciodată.


Mai mult de jumătate dintre români (60%) au declarat că nu fac sport niciodată. Pe agenda majorităţii conaţionalilor nu figurează prea des nici mersul la spectacole, concerte sau vizitarea unui muzeu. Cercetarea a mai arătat că 40% dintre români sunt mulţumiţi de timpul liber de care dispun, în timp ce alţi 30% declara că nu au suficient timp pentru a se relaxa.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close