Antena 3 CNN Actualitate O viaţă frântă de sistem şi nepăsare. De ce le e frică românilor să ajungă să aibă nevoie de medic

O viaţă frântă de sistem şi nepăsare. De ce le e frică românilor să ajungă să aibă nevoie de medic

O viaţă frântă de sistem şi nepăsare. De ce le e frică românilor să ajungă să aibă nevoie de medic
Sursa foto: Foto: corruptct.com
19 Iun 2012   •   07:45

O familie din judeţul Cluj acuză medicul de familie că le-a ucis băiatul de numai şase luni deoarece nu a intervenit deşi era clar că micuţul nu se simte bine. Părinţii susţin că  bebeluşul ardea din cauza febrei însă medicul i-a trimis acasă, convins că îi cresc dinţii şi acesta este motivul stărilor febrile. La doar câteva ore după consultaţie, băieţelul a murit.

În urmă cu câteva zile, părinţii au observat că băieţelul lor de doar şase luni plângea tot mai des, aşa că au mers la cabinetul medicului de familie pentru o consultaţie. Doctorii însă, i-au trimis acasă.

După ce au ajuns acasă, copilul a început să se simtă din ce în ce mai rău. Ambulanţa a sosit la scurt timp iar medicii au început manevrele de salvare. Din păcate copilul a murit în maşină, la doar câteva sute de metri de spital.

În urma autopsiei s-a stabilit că bebeluşul a murit de pneumonie virală.

Medicul acuzat de părinţi spune că pruncul nu avea simptomele specifice unei pneumonii virale atunci când l-a consultat. Iar munca i-ar fi fost îngreunată de lipsa aparaturii medicale.

Părinţii cred că băiatul lor ar fi trăit, dacă medicul ar fi pus diagnosticul corect. Oamenii sunt hotărâţi să depună plângere împotriva lui.


×
Subiecte în articol: bebelus Cluj medici malpraxis
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close