Antena 3 CNN Actualitate Obiecte de patrimoniu, făcute scrum într-un incendiu la o vilă din Neamţ (VIDEO)

Obiecte de patrimoniu, făcute scrum într-un incendiu la o vilă din Neamţ (VIDEO)

Obiecte de patrimoniu, făcute scrum într-un incendiu la o vilă din Neamţ (VIDEO)
Sursa foto: Incendiu
30 Ian 2010   •   21:07

Ard casele una după alta, dar românii nu se învaţă minte. Dacă ar face-o, şi-ar asigura bunurile sau le-ar declara la valoarea lor reală. Sâmbătă seară, un incendiu puternic a distrus complet o vilă de peste 500 de metri pătraţi. Înăuntru, s-au făcut scrum mai multe colecţii de icoane şi tablouri vechi şi foarte valoroase. Omul avea asigurare, dar spune acum că aceasta nu-i acoperă nici jumătate din pagubă.

Omul de afaceri spune că în vila făcută acum scrum, se aflau obiecte foarte valoroase: 90 de icoane, unele de patrimoniu, 15 albume cu timbre unicat, tablouri şi cărţi vechi, instrumente muzicale. Le ţinea pe toate în casă şi se mândrea cu ele.

Incendiul a izbucnit la ora 17.00, când nu era nimeni acasă. Pompierii au fost chemaţi prin 112 de un şofer care trecea pe DN 15 şi a văzut flăcările. Apoi au început problemele. Vila este destul de izolată. Pe drumul de acces îngust nu intra decât o autospecială. Când au rămas fără apă au reuşit să pompeze dar de la câteva sute de metri distanţă, din Bistriţa. Păreau că au reuşit să stingă focul, dar curenţii de aer l-au reaprins, de această dată mai puternic.

Avea o vilă superbă, una dintre cele mai frumoase din zonă, spun cunoscuţii omului de afaceri, cu parter, etaj şi mansardă, saună, piscină, beci şi garaj. Vânător înrăit, omul de afaceri avea şi o colecţie impresionantă de puşti. Acestea sunt printre puţinele obiecte valoroase salvate din flăcări.

Bărbatul îşi asigurase casa şi bunurile, pentru o sumă frumoasă, un milion de lei, adică 250.000 de euro. Prea puţin, spune el. Asigurarea nu acoperă nici măcar colecţia de icoane.

Pompierii au demarat o anchetă pentru a afla care sunt cauzele producerii incendiului, dar cea mai vehiculată ipoteză este aceea că focul a pornit de la centrala termică.

Incendiul a izbucnit la ora 17.00, când nu era nimeni acasă. Pompierii au fost chemaţi prin 112 de un şofer care trecea pe DN 15 şi a văzut flăcările.

Observator

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close