Antena 3 CNN Actualitate Ocna Mureş. Craterul care a deschis pământul s-a mărit de zece ori în câteva ore

Ocna Mureş. Craterul care a deschis pământul s-a mărit de zece ori în câteva ore

Ocna Mureş. Craterul care a deschis pământul s-a mărit de zece ori în câteva ore
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Dec 2010   •   10:03

Într-un interval de doar câteva ore, craterul care a deschis pământul în Ocna Mureş s-a mărit de 10 ori. Surparea care a început să înghită oraşul ieri la prânz, a ajuns aseară să măsoare aproape două mii de metri pătraţi şi să ameninţe mai multe case şi blocuri

Orice minut poate aduce dezastrul în Ocna Mureş. Oraşul arăta aseară ca tabloul unei mici apocalipse. Mai multe drumuri din oraş sunt distruse, iar magazinele şi casele din zona craterului au fost părăsite.

De teamă că suprafaţa craterului se va mări şi mai mult pe parcursul nopţii, locatarii a patru blocuri situate la o distanţă de câteva zeci de metri au ales să-şi ducă o parte din mobilier la rude sau în sala de sport a oraşului.

De la prănz de când a înghiţit un supermarket şi o casă, până aseară, craterul s-a mărit de aproape 10 ori în suprafaţă.

Aseară, au apărut fisuri în structura de rezistenţă la clădirea Trezoreriei, două case, un magazin şi la două cabinete medicale. 19 persoane au fost deja evacuate, iar ale peste 1.500 au rămas fără căldură în locuinţe, după ce a fost întreruptă alimentarea cu gaz metan.

După ora nouă seara, viteza cu care se propaga craterul a încentinit. Peste 200 de angajaţi ai ISU, jandarmeriei şi poliţiei au patrulat însă toată noaptea pe străzi, să vadă dacă nu cumva şi în alte colţuri ale oraşului apar alte surpări.



 
 

×
Subiecte în articol: crater dezastru
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close