Antena 3 CNN Actualitate Olimpicii români nu sunt motivaţi de Ministerul Educaţiei pentru a rămâne în ţară

Olimpicii români nu sunt motivaţi de Ministerul Educaţiei pentru a rămâne în ţară

Olimpicii români nu sunt motivaţi de Ministerul Educaţiei pentru a rămâne în ţară
24 Noi 2008   •   20:54

Învăţătura ajută, dar nu aduce bani în pungă. Este concluzia amară la care au ajuns olimpicii români medaliaţi internaţional care au fost răsplătiţi luni de Ministerului Educaţiei. Pentru o medalie de aur au primit 8.000 de lei iar pentru argint 4.000 de lei. Nu este de mirare că olimpicii noştrii deja privesc către alte ţări şi nu iau în calcul să rămâna în România.
O elevă de clasa a 12-a a câştigat pentru ţara noastră peste o sută cincizeci de diplome la concursuri şi olimpiade de matematică.
Tânăra locuieşte într-o cameră de cămin pentru că părinţii nu şi-au permis să-i cumpere o locuinţă, sau măcar să-i închirieze una.
Eleva s-a hotărât să meargă în SUA, să studieze la Harward.
Alţi peste 100 de tineri au primt luni diplome de merit şi premii în bani. Nu îndeajuns, însă, încât să îi determine să rămână în ţară.
Conform legii, şi profesorii elevilor care au câştigat medalii la olimpiadele internaţionale trebuie recompensaţi. Un profesor care a pregătit timp de un an un elev medaliat cu argint la olimpiada intrenaţională de geografie a protestat faţă de suma primită. El a luat doar o treime din bani, restul premiului revenind celor doi profesori universitari care l-au însoţit pe elev în Taiwan, la olimpiadă şi l-au pregătit în ultimele două săptămâni înaintea consursului.
Antena 3

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close