Antena 3 CNN Actualitate Omar Hayssam, arestat în Siria de un an de zile? Aşa susţine tatăl sirianului

Omar Hayssam, arestat în Siria de un an de zile? Aşa susţine tatăl sirianului

Omar Hayssam, arestat în Siria de un an de zile? Aşa susţine tatăl sirianului
Sursa foto: omar hayssam
29 Apr 2009   •   19:33

Omar Hayssam este arestat în Siria de mai bine de un an. Cel puţin asta susţin rudele omului de afaceri într-o scrisoare primită astăzi de avocatul acestuia. Autorităţile române nu ştiu dacă informaţia este sau nu reală. Curtea de Apel Bucureşti a cerut să se facă verificări. În toamna anului trecut, Traian Băsescu, aflat în vizită în Siria, a discutat cu omologul său de la Damasc despre cazul Hayssam. Băsescu nu a precizat însă ce s-a vorbit atunci.

Scrisoarea a apărut în procesul privind fuga lui Omar Hayssam din România. Este semnată chiar de tatăl sirianului, Khaled Omar.

"Nu ştiu de unde să încep, mama voastră este bolnavă aşa cum ştiţi, boală care o frământă mai mult decât înainte. Totul s-a agravat după arestarea fratelui vostru Hayssam de către autorităţile siriene de aproximativ un an şi jumătate şi până în prezent" se arată în această scrisoare.

Potrivit avocatului lui Hayssam, fratele cel mic al acestuia a avut şi o convorbire telefonică cu părinţii lui care l-au infromat că l-au văzut la penitenciar, la închisoare, la secţia de cercetare.

Scrisoarea a fost trimisă în urmă cu mai bine de o săptămână celor doi fraţi ai lui Omar Hayssam, judecaţi pentru că l-ar fi ajutat pe acesta să părăsească ţara.Tot din ea aflăm că soţia şi cei 7 copii ai lui Hayssam sunt în Siria.

Avocatul a citit scrisoarea în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel. Şi el şi procurorul au cerut magistraţilor să facă verificări prin intermediul Ministerului Justiţiei, pentru a vedea dacă informaţia se confirmă. Au cerut asta pentru a încerca să îl audieze pe sirian.

Nimeni din familia sirianului nu a ştiut unde se află acesta, mai susţine avocatul. Au aflat de curând, de la autorităţile siriene că e deja de ceva timp în puşcărie. În octombrie, anul trecut, jurnaliştii sirieni anunţau că Omar Hayssam a fost arestat. De altfel, subiectul Omar Hayssam a fost discutat atunci, în întâlnirea dintre Traian Băsescu şi omologul său de la Damasc. Totuşi, preşedintele Băsescu s-a limitat la a confirma discuţia şi nimic mai mult.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak.



Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close