Omul de afaceri Florian Walter, bănuit de EVAZIUNE fiscală. DIICOT: El se SUSTRAGE urmăririi penale. Prejudiciul, 20 milioane euro

de M.Z.    |    06 Mai 2015   •   12:17
Omul de afaceri Florian Walter, bănuit de EVAZIUNE fiscală. DIICOT: El se SUSTRAGE urmăririi penale. Prejudiciul, 20 milioane euro Foto: Agerpres
 
Update 12.17 - Omul de afaceri Florian Walter, patronul uneia din cele mai mari firme de salubrizare din ţară, este suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani. 
 
Acesta este dat în consemn la frontieră, după ce procurorii DIICOT au constatat că se sustrage anchetei. 

Potrivit DIICOT, firma pe care Walter o reprezenta a cumpărat, dar numai fictiv, 3.000 de tone de clorură de calciu (folosită la deszăpezire) şi apoi întocmea acte. Importul de clorură de calciu din Bulgaria era fictiv, astfel că tranzacţiile nu avea loc.
 
Ulterior, marfa apărea în cate ca fiind vândută către o altă firmă-fantomă şi, astfel s-a prejudiciat bugetul de stat cu 20 de milioane de euro.
 
Procurorii au efectuat astăzi 37 de percheziţii la mai multe adrese.


Update 11.44
- Potrivit unor oficiali din DIICOT, vizată de percheziţii în acest caz este o firmă de salubrizare care aparţine omului de afaceri sirian Florian Walter.
 
Acesta este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 20 milioane de euro.
 
Anchetatorii au descoperit că în perioada 2012-2013, acesta a derulat afaceri nelegale, pentru care crea paravane, astfel încât să pară legale.
 
Practic, s-a descoperit că această firmă de salubritate achiziţiona, de exemplu, clorură de calciu la negru, pentru deszăpezire şi întocmea documente false pentru a recupera banii de la bugetele locale ale primăriilor cu care avea contracte.

_____________________________________
 
Ştirea iniţială 07.26

Procurorii DIICOT fac percheziţii, miercuri dimineaţă, la evazioniştii din Bucureşti şi Ploieşti.
 
Este vizată o mare companie de salubrizare.
 
Un număr de 38 de adrese sunt percheziţionate de procurorii DIICOT.
 
Prejudiciul estimat în acest caz este de 18 milioane euro.
 
Circa 50 de persoane vor fi conduse la audieri în total, dar nu se ştie deocamdată dacă toate persoanele sunt şi vizate de anchetă sau sunt şi martori.

Parteneri
x close