Antena 3 CNN Actualitate OPC: Alimentele expirate şi jucăriile periculoase, capcanele cumpărăturilor de Crăciun

OPC: Alimentele expirate şi jucăriile periculoase, capcanele cumpărăturilor de Crăciun

OPC: Alimentele expirate şi jucăriile periculoase, capcanele cumpărăturilor de Crăciun
Sursa foto: Foto:videonews.ro
13 Dec 2011   •   21:14

Inspectorii de la protectia Consumatorilor ne atrag atenţia că, în prag de sărbători, trebuie să fim mai atenţi ca oricând la ce cumparăm.

Asta pentru că unii comercianţi profită de graba şi neatenţia românilor şi încearcă să strecoare pe raft produse expirate şi chiar periculoase. De la cosmetice contrafăcute, până la intestine de porc...prea scurte.

Inspectorii ANPC au găsit produse din carne, expirate sau depozitate în condiţii improprii, la peste un sfert din agenţii verificaţi. Iar pe unele etichete, producătorii uită să treacă informaţii importante.

De Crăciun, capcanele nu sunt doar în mâncare, ci şi în produsele cosmetice. Chiar dacă în magazine, toate arată bine...

Inspectorii OPC au retras de pe piaţă toate aceste cosmetice. Dar, nu e exclus să le mai găsiţi prin magazine. Aşa că citiţi cu atenţie etichetele.

Regula e valabilă şi pentru cadourile celor mici. Mai ales când nu le cumpărăm din magazinele de specialitate.

Româneşti sau de import, jucăriile fără instrucţiuni pe ambalaj pot fi periculoase pentru copii. Mai ales dacă au componente care se pot desprinde şi pot fi înghiţite.

Protecţia Consumatorilor a găsit nereguli la peste trei sferturi dintre comercianţii care vând jucării în această perioadă. Iar amenzile au fost pe măsură: aproape un milion de lei.

 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close