Antena 3 CNN Actualitate Operațiune dramatică de salvare în Marea Neagră

Operațiune dramatică de salvare în Marea Neagră

Operațiune dramatică de salvare în Marea Neagră
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    29 Dec 2016   •   21:20

O navă sub pavilion Panama încărcată cu porumb este în pericol de a se scufunda în dreptul Capului Tuzla, după ce în jurul orei 18.00 a rămas fără combustibil în plină furtună, potrivit Căpităniei Constanţa.

Directorul general al Autorităţii Navale Române, Răzvan Trandafir, a declarat joi seară, pentru Agerpres, că echipajul cargoului Bassel Expres, de 8.500 tdw, sub pavilion Panama, ancorat în rada exterioară a Portului Constanţa, încărcat cu porumb, a solicitat în jurul orei 18.00 permisiunea de a intra în rada interioară a portului pentru alimentare cu combustibil. În timp ce nava se deplasa către pasa de intrare a rămas fără combustibil iar motorul principal s-a oprit, nava nemaiputând fi guvernată, a adăugat el.

„După ce comandantul a solicitat asistenţă către nava aflată în dificultate s-au îndreptat remorcherele King - GSP şi LRS Europa. De la ora 19.00 încearcă să se pună în siguranţă nava şi echipajul şi să o remorcheze, dar furtuna foarte puternică face deosebit de dificilă operaţiunea de salvare”, a mai spus directorul general al ANR, Răzvan Trandafir.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: salvare Marea Neagrã
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close